Catalunya Diari

Lleida serà seu del Mundial d’Handbol femení del 2021

Lleida serà seu del Mundial d’Handbol femení del 2021| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida serà una de les seus del Mundial d’Handbol femení del 2021, després que la Federació Internacional d’Handbol (IHF), reunida aquest dissabte a París, hagi determinat atorgar l’organització del 25è campionat a la candidatura que encapçala Granollers, i en la qual participen, a més de Lleida, Castelló de Plana, Tarragona, Badalona i Barcelona. 

La candidatura mediterrània competia amb Hongria, que també optava al Mundial del 2023, però que finalment acolliran tres països nòrdics: Noruega, Suècia i Dinamarca.
 
El president del Comité Olímpico Español (COE), Alejandro Blanco; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el president de la Federación Española de Balonmano, Francisco V. Blázquez, s’han posat en contacte amb el paer en cap, Àngel Ros, per felicitar-lo per la designació i per agrair-li la contribució de Lleida a la candidatura. Per la seva part, el paer en cap, Àngel Ros, s’ha congratulat de la designació i ha assenyalat que des de l’Ajuntament se segueix apostant perquè Lleida aculli grans esdeveniments esportius, que a més d’aportar a la ciutat una projecció global de caràcter internacional, representen una contribució a la seva economia, especialment en els sectors de l’hostaleria i el turisme.
 
El Mundial el jugaran 24 equips, distribuïts en 4 grups. Es jugarà en sis pavellons: el Palau d'Esports de Granollers, amb capacitat per 5.200 espectadors; el nou Palau Blaugrana, amb 12.000 seients; el Barris Nord de Lleida, per 6.000; el nou Palau d'Esports de Tarragona, que està previst que tingui uns 5.000 seients; i el Pavelló Ciutat de Castelló, que podrà acollir 5.200 persones. És el primer cop que l'estat espanyol organitza un mundial femení d'aquest esport.
 
Lleida és una de les ciutats catalanes amb més tradició d’handbol, essent un referent de formació i d’elit, amb equips que ininterrompudament han estat a les màximes categoria estatals. També ha acollit grans esdeveniments com la Supercopa d’Handbol l’any 2004. Dins de l’handbol femení, ha estat feu d’equips i jugadores importants que han competit diverses temporades en la màxima categoria, com l’Associació Lleidatana d’Handbol, que juga actualment a la Divisió d’Honor Plata femenina i l’Handbol Pardinyes a la lliga catalana. L’Associació Lleidatana compta amb 7 equips, amb unes 75 jugadores, i el CH Pardinyes, amb 9 equips i unes 150 jugadores.
 
La competició del Mundial 2021 està prevista per a la primera quinzena del mes de desembre.


Comentaris

envia el comentari