Catalunya Diari

Lleida, seu de la Copa del Rei d'Hoquei sobre Patins de 2014

Lleida, seu de la Copa del Rei d'Hoquei sobre Patins de 2014| Redacció - Fotografia: Pam Queraltó (ICG Software Lleida)El torneig, que tindrà lloc del 27 de febrer al 2 de març al Pavelló Onze de Setembre, es celebra per primer cop a Lleida. D’aquesta manera, la ciutat torna a acollir un esdeveniment esportiu d’elit, després de ser la seu de la Final Four de futbol sala el 2012, per a convertir-se en la capital de l’hoquei sobre patins.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el president de la Real Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, i el president del Lleida Llista Blava (ICG Software Lleida), Enric Duch, han destacat la voluntat de totes les parts per fer possible la celebració d’aquest esdeveniment a Lleida. El paer en cap ha felicitat la federació pels èxits que el hoquei ha aportat al nostre país i, també, per la forma com s’enfoca la pràctica d’aquest esport, des de la base fins a l’elit. Per la seva banda, Carmelo Paniagua ha destacat que la Copa del Rei es tracta del "torneig d’hoquei sobre patins més important del món" i, en aquest sentit, s’ha mostrat molt satisfet per poder portar aquest esdeveniment a una ciutat, Lleida, que compta amb una llarga tradició en aquest esport i una ciutat on l’hoquei té un pes específic molt important. Durant la seva intervenció, Ros i Paniagua han remarcat, especialment, la repercussió àmpliament positiva d’aquest esdeveniment d’àmbit internacional per a la ciutat.

Finalment, Enric Duch ha agraït la predisposició de l’Ajuntament de Lleida i la Real Federació Espanyola de Patinatge per portar fins a Lleida aquest campionat tan important. Cal destacar, a més, la clara aposta per la base, ja que de manera paral·lela a la Copa del Rei s’organitzarà una mini competició de nens i nenes dels primers equips els mateixos dies del torneig.

Els equips que més vegades han guanyat aquesta competició han estat FC Barcelona (19 títols), RCD Espanyol (11), HC Liceo (9), Reus Deportiu (7), CP Voltregà (5), CP Vilanova (3), CP Vic (3), Igualada HC (2). Les seus anteriors d’aquesta competició han estat: Vilanova i la Geltrú (2003), Jerez (2004), Reus (2005), Lloret de Mar (2006), Alcoi (2007), Igualada (2008), A Coruña (2009), Lloret de Mar (2010), Blanes (2011), Vilanova i la Geltrú (2012), Oviedo (2013).


Comentaris

envia el comentari