Catalunya Diari

El Llista Blava llueix el logotip de la candidatura del Turó de la Seu Vella

Un grup d'empreses de Lleida esponsoritza enguany l'equip del Llista a l'OK Lliga

Jugadors del Llista Blava
Jugadors del Llista Blava | Santi Iglesias

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presidit la presentació de la samarreta oficial de l'equip del Lleida Llista Blava a l'OK Lliga. L'equipació llueix el logotip de la candidatura del Turó de la Seu Vella per ser Patrimoni Mundial de la UNESCO així com la imatge de l'esponsorització que un grup d'empresaris de Lleida els presta aquesta temporada. L'alcalde ha agraït el suport de les empreses a una entitat a la qual ha qualificat de referent, més enllà de l'àmbit esportiu: «és un projecte de caràcter social amb un arrelament important a la ciutat, com un dels clubs històrics de Lleida i, per tant, necessita tot el nostre suport».

Jugadors del Llista Blava
Jugadors del Llista Blava a la Seu Vella | Santi Iglesias

 

La presentació de la nova samarreta s'ha realitzat a la Sala de la Canonja de la Seu Vella. Larrosa ha remarcat que la imatge de la samarreta del primer equip del Llista representa una acció de «city màrqueting» on s'uneixen el patrimoni, l'esport i el món empresarial de Lleida. Fèlix Larrosa ha assenyalat que l'Ajuntament de Lleida estudiarà com estimular el suport d'entitats privades als clubs esportius de la ciutat promovent un major retorn per a les empreses: «hem de contribuir al fet que aquest retorn sigui més tangible» per fer més normal «la participació de les empreses en l'esponsorització de clubs esportius». 

L'acte de presentació de la samarreta ha comptat amb la presència del tinent d'alcalde, Xavier Rodamilans, dels regidors Daniel Rubio i Joan Vilella, del president del Club Llista Blava, Enric Duch, i del director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol.

Jugadors del Llista Blava
Jugadors del Llista Blava | Santi Iglesias

 

No podrà ser patrimoni UNESCO fins el 2023

El ministre de Cultura, José Guirao, ha explicat aquest dilluns a Lleida que el Turó de la Seu Vella de Lleida no podrà ser la candidata espanyola a Patrimoni Mundial de la Unesco fins a l'any 2023 perquè ja estan decidides totes les candidatures fins a l'any 2022. Guirao entén que la principal dificultat per aconseguir el reconeixement és que Europa és el continent que més declaracions té, que la majoria les té en la categoria de conjunt monumental i que en els últims anys la Unesco s'ha obert a cultures diferents.

Tot i això, Guirao considera que el Turó de la Seu Vella de Lleida reuneix tots els valors de necessaris per optar al reconeixement però que cal presentar un expedient «impecable» que reculli també la implicació de tota la ciutat.


Comentaris

envia el comentari