Catalunya Diari

Marc Màrquez es trenca

En la primera carrera de MotoGP de la temporada

Marc Márquez, sobre la seva Honda, pilotant al Circuit de Jerez
El cerverí Marc Màrquez s'ha estrenat aquest diumenge al Mundial de MotoGP amb una forta caiguda i haurà de passar pel quiròfan. | Europa Press

El lleidatà Marc Màrquez s'ha lesionat aquest diumenge, en la primera prova del Mundial de MotoGP quan només li quedaven quatre voltes per a completar la carrera. La dura caiguda del de Cervera li ha provocat una fractura a l'húmer dret, així com un traumatisme toràcic i una possible afectació nerviosa. El gran dels germans serà operat a Barcelona en les properes hores.

«Una caiguda a la corba 3 mentre lluitava pel podi ha acabat amb un húmer dret trencat per a l'actual campió del món, que viatjarà a Barcelona per sotmetre's a una operació», ha anunciat Repsol Honda Team en un comunicat. El de Cervera es quedarà a Xerez en observació durant 12 hores i aquest proper dilluns serà traslladat fins a la ciutat de Barcelona, concretament fins a l'Hospital Universitari Dexeus, sota la supervisió del doctor de MotoGP Xavier Mir, qui l'operarà al costat del seu equip.

«Desconeixem el temps de recuperació encara», han avisat des de Repsol Honda Team. El que sí que es coneix és que té un traumatisme directe, a conseqüència del cop contra el neumàtic de la seva moto sobre el braç dret. «La fractura és completa, no totalment desplaçada. Hi ha una possible afectació del nervi radial. La lesió ha estat immobilitzada, per quan es decideixi traslladar a Barcelona per un tractament definitiu», ha explicat Mir.

«La fractura té un nervi molt proper i encara no podem dir que no hagi patit cap cop. És possible que no sigui així, però a hores d'ara no ho podem confirmar. Fins que no coneguem del tot l'afectació, no podem confirmar el tractament a seguir», ha explicat.

El doctor encarregat dels serveis mèdics de MotoGP, Ángel Charte, ha demanat calma pel que fa al pronòstic. «La fractura d'húmer existeix, i serà una operació quirúrgica amb seguretat. Marc Màrquez està estable, manté el traumatisme toràcic dret, no té més complicacions», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari