Catalunya Diari

La Marxa-Trail de les Peülles espera la participació de 300 corredors

En aquesta edició s’ha creat com a novetat una tercera cursa de dotze quilòmetres que s’afegeix als dos recorreguts anteriors de 54 i 34

La Diputació de Lleida ha acollit la presentació de la 6a Marxa-Trail Les Peülles 54, que se celebrarà el diumenge 13 de maig i transcorrerà pels pobles de les Avellanes, Vilanova de la Sal, Santa Linya i Tartareu. És un recorregut circular amb l'objectiu de donar a conèixer aquests pobles i paisatges de la comarca de la Noguera mitjançat la pràctica de l'esport. La presentació de la cursa a la Diputació de Lleida ha comptat amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich; del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de les Avellanes i Santa Linya, Miquel Marcelino; de la regidora Mercè Badia, i de Lluís Garrofé, del Club Excursionista de Les Peülles del Montsec.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Gerard Sabarich ha agraït l'esforç que s'està fent des del municipi de les Avellanes i Santa Linya per «valorar un espai de gran bellesa de la comarca de la Noguera mitjançant aquesta oferta esportiva i que alhora contribueix a la difusió turística, patrimonial i econòmica de la zona». El vicepresident tercer de la Diputació també ha fet extensiu aquest agraïment al Club Excursionista de Les Peülles del Montsec i al col·lectiu de voluntaris que de manera desinteressada contribueixen al bon desenvolupament de la cursa. Per la seva banda, Miquel Marcelino ha agraït la col·laboració de la Diputació de Lleida en la Marxa-Trail Les Peülles, com també la tasca dels voluntaris que col·laboren en el desenvolupament d'una cursa «que valora un mosaic de paisatges i patrimoni de la zona de la Noguera i el Montsec».

Com en edicions anteriors, s'han organitzat dos recorreguts que passen pels quatre pobles del municipi de les Avellanes i Santa Linya. Els participants podran escollir entre un traçat de 54 quilòmetres i 1.932 metres de desnivell positiu acumulat i un altre de 34 quilòmetres i 1.119 metres de desnivell. Els representants de l'Ajuntament han explicat que com a novetat en aquesta 6a edició s'afegeix una tercera cursa de dotze quilòmetres amb un desnivell d'uns 200 metres a la població de les Avellanes que només serà puntuable com a caminada dins la Lliga de la Noguera i que està pensada per a famílies. El recorregut de 54 quilòmetres inclourà també una novetat en el seu itinerari, que serà el monestir de Santa Maria de les Avellanes. Fins ara només transcorria pels quatre pobles del municipi de les Avellanes i Santa Linya i enguany s'hi ha afegit el pas per aquest monestir.

 

Els tres recorreguts tenen el mateix punt de sortida i d'arribada: el pavelló poliesportiu de les Avellanes. El de 54 quilòmetres tindrà la sortida a les 7.30 hores del matí. El de 34 quilòmetres, a les 7.40 hores, i finalment el nou circuit de dotze tindrà la sortida a les 9.00 hores. Segons els organitzadors, s'esperen uns 300 participants i més de 30 voluntaris col·laboraran en l'organització de la Marxa-Trail. La inscripció té un preu de 23 euros per als federats i de 24 per als no federats per a les dues curses que passen pels quatre pobles, i de dotze euros per a la que només ho fa per les Avellanes. El preu inclou esmorzar, dinar, avituallaments, samarreta tècnica i servei de fisioterapeuta a l'arribada.


Comentaris

envia el comentari