Catalunya Diari

Més de 500 corredors participaran aquest diumenge a la Cursa de Sant Blai

Els diners recaptats de les inscripcions es donaran a l’ONG d’ajuda a l’infant Mami del Palau d’Anglesola

Alcadessa del Palau
Imatge de la presentació de la cursa de Sant Blai | LleidaDiari.cat

Tot a punt per la Cursa de Sant Blai del Palau d’Anglesola que tindrà lloc el proper diumenge dia 27 de gener a les 10.30 del matí. Enguany la cursa celebra la seva 4a edició i ja compta amb més de 500 corredors inscrits. La cursa, coneguda com la ‘cursa més plana que hi ha’ està formada per dos circuits, un de deu quilòmetres i un de cinc. Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, explica que els diners recaptats de les inscripcions de la cursa es donaran a la l’ONG Mami del Palau d’Anglesola (www.mundomami.org). «Cada any procurem col·laborar amb una causa solidària, enguany col·laborarem amb aquesta entitat del Palau d’ajuda als infants».

Bati (Joan Batista) Pou, regidor d’esports, explica que aquesta cursa era un dels seu objectius quan va entrar a l’ajuntament, «enguany celebrem aquesta quarta edició amb més de 500 inscrits, 350 participants a la cursa de deu quilòmetres i 150 a la cursa de cinc quilòmetres, per tant podem dir que no sols la cursa està més que consolidada, també que ja compta amb el reconeixement de molts corredors que venen de punts com Andorra, Barcelona, Tarragona i enguany fins i tot de Menorca».

En aquest sentit, Pou explica que la cursa comença a tenir renom entre els corredors degut al poc desnivell que té. «La cursa de Sant Blai és coneguda com ‘La més plana que hi ha’ i això és degut a que només té 100 metres de desnivell positiu, per tant molts corredors venen de fora i s’apunten per a millorar les seves marques personals de temps». Com a novetat es donaran dos obsequis, la tradicional samarreta de la cursa de l’edició d’enguany i incorporen uns guants tècnics per a tots els participants. També hi haurà esmorzar per tothom i tots els corredors podran comptar amb servei de fisioterapeuta, inflables i guarderia per als nens.

 

Altres curses a la demarcació de Lleida

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació del circuit Mitges de Ponent, que aglutina les quatre mitges maratons que se celebren a les comarques lleidatanes al llarg de la temporada. La presentació ha comptat amb la participació del diputat Paco Cerdà, que ha estat acompanyat pels representants dels clubs organitzadors de les quatre proves: Josep Maria Marqués (CE Runner's Balaguer, entitat organitzadora de la Mitja Marató de Balaguer); Ricard Mir (100x100 Fondistes Tàrrega, de la Mitja de Tàrrega); Fran Carrillo (AA Xafatolls, de la Mitja de Mollerussa); i Ivan Espílez (AE Ekke, de la Mitja de Lleida). També hi ha assistit Eduard Aixàs, representant d'Iter5, empresa que gestiona el circuit.

En la seva intervenció, Paco Cerdà ha volgut destacar la tasca que fan tots els organitzadors «malgrat ser proves difícils de gestionar», motiu pel qual ha expressat el suport de la Diputació a cadascun dels clubs i al conjunt de circuit. Com és habitual, la prova de Balaguer serà l'encarregada d'obrir el circuit Mitges de Ponent 2019. Ho farà el diumenge 17 de febrer amb la que serà la 31a edició d'aquesta cita. Al mes de maig, concretament el dia 5, serà el torn per a la Mitja Marató de Tàrrega, i per a després de l'estiu quedaran les altres dues proves del calendari: Mollerussa (20 d'octubre) i Lleida (17 de novembre) que, com és habitual, tancarà el circuit.


Comentaris

envia el comentari