Catalunya Diari

Més de 500 persones participen en el descens en piragua per Torres de Segre, Aitona i Seròs

La cita, que comptava amb places limitades, ha estat organitzada pels ajuntaments de les quatre poblacions implicades

Imatge del descens en piragua per Torres de Segre | LleidaDiari.cat

Un total de 500 persones (360 inscrits, més socorristes, organitzadors i voluntaris, entre altres) s'han aplegat aquest diumenge a la segona edició de Descens en Piragua Torres de Segre-Soses-Aitona-Seròs. La cita, que comptava amb places limitades, ha estat organitzada pels ajuntaments de les quatre poblacions implicades, amb el suport de Torres Energia, Rogles Aventura i Gestiona. La jornada també oferia una ruta en bicicleta de disset quilòmetres pel costat del riu. L'objectiu de la jornada era oferir un descens popular en piragua per tal de reviure l'exitosa experiència de l'any passat, tot promocionant l'encant d'aquest tram del riu Segre a través de la pràctica de dos esports, el piragüisme i el ciclisme, enllaçant els pobles que formen part de la ruta dins una diada de germanor, activitat física i consciència envers el riu i el seu entorn.

  

L'activitat va començar a les 8.00 hores, quan van sortir uns autocars de Seròs que van recollir els participants al descens de piragua de Seròs, Aitona i Soses per portar-los a Torres de Segre, punt de sortida i trobada dels piragüistes i dels ciclistes al Mirador de la Presa. Allí es va fer el repartiment dels dorsals d'embarcacions (per pobles) i un esmorzar popular. De 10.00 a 10.45 hores es va fer una sessió d'escalfament dirigit amb una master class de Zumba, a càrrec de Gestiona, a més d'una breu explicació tècnica d'iniciació i repartiment de material necessari.

A les 10.45 es va iniciar el descens pel riu Segre i del grup de BTT. Es va fer una parada a Aitona (a l'alçada del pont) i un encontre amb el grup BTT (amb avituallament, hidratació i fruita per als participants). A partir de les 12.45 hores es va produïr l'arribada a Seròs (a la zona de la gravera) i el posterior desplaçament amb autocar cap a la zona esportiva de Seròs (piscines municipals). Allí es va poder gaudir d'entrada gratuïta a les piscines municipals i d'un dinar de germanor. A partir de les 16.30 hores es va fer la tornada amb l'autocar dels que van realitzar el descens, cap a Aitona, Soses i Torres de Segre (sortida de l'autocar des de les piscines).

 

Pel que fa al descens en piragua (per a majors de nou anys), igual que en la primera edició, s'ha navegat entre les poblacions de Torres de Segre i Seròs, passant per Soses i Aitona. El recorregut, força pla i senzill, presentava una dificultat baixa de navegació, amb una longitud d'uns 18 kilòmetres i una durada aproximada d'entre 2 i 2,30 hores. Hi havia l'opció d'escollir entre piragua individual, doble o triple.

Pel que fa a la ruta en BTT (menors de catorze anys acompanyats d'un adult), estava adreçada a tots aquells que volguessin acompanyar el descens de piragües tot fent el tram d'entre Torres de Segre a Seròs amb bicicleta pel camí verd que va paral·lel al riu. Durant el trajecte s'anaven fent parades tot mirant de coincidir amb el grup que baixava pel riu. La ruta de BTT ha estat guiada per voluntaris i era apta per a qualsevol edat, ja que es tracta d'un recorregut totalment pla d'uns disset quilòmetres.


Comentaris

envia el comentari