Catalunya Diari

Mollerussa inaugura el camp Cruyff Court Bojan

Mollerussa inaugura el camp Cruyff Court Bojan| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 D’aquesta manera, el camp de Mollerussa se suma als 160 equipaments que hi ha d’aquestes característiques a tot el món i seguirà l’exemple d’altres camps que han estat també apadrinats per jugadors reconeguts com Wesley Sneijder, Arjen Robben i Ibrahim Afellay. A Catalunya el camp de Mollerussa es converteixen el cinquè desprès dels d’Igualada, El Vendrell, Reus i Vilanova i la Geltrú. 
 
Un torneig entre els nens i nenes dels campus de futbol del FCJ Mollerussa ha obert la jornada inaugural que ha tingut el seu punt culminant amb l’arribada al camp de Cruyff i Bojan, els quals han xutat cadascú un penal a la porteria defensada per l’alcalde de Mollerussa com a acte central. Després, el protagonisme l’han tingut els alumnes de l’escola Mestre Ignasi Peraire amb l’enfrontament entre un equip on ha militat com a jugador Bojan i l’altre equip entrenat per Johan. Després de la signatura d’autògrafs i de posar per fotos responent a la demanda del nombrós públic congregat al camp, nois i noies discapacitats pertanyents a ACUDAM han disputat un partidet que ha estat seguit des de les grades per Cruyff i Bojan i les autoritats. 
 
El Cruyff Court de Mollerussa està situat al darrere de l’escola Mestre Ignasi Peraire ja que l’Ajuntament de Mollerussa ha volgut optimitzar-ne el seu ús de manera que, tot i estar obert a la ciutadania, en horari lectiu serà utilitzat per alumnes del centre educatiu. Pel que fa al pressupost, aquest nou equipament tindrà un cost de 120.000 euros, dels quals 80.000 els aportarà l’Ajuntament i 40.000 van a càrrec de la Fundació Johan Cruyff, encarregada de subministrar la gespa artificial a través de la firma Poligras Ibérica, la qual aporta garantia per la seva experiència i la qualitat de les seves fibres sintètiques que aconsegueixen la millor reproducció de la gespa natural. 
 
La filosofia d’aquest nou equipament públic se centra, al igual que la resta de Cruyff Courts distribuïts per tot el món, en 14 regles bàsiques de Johan Cruyff que inclouen, entre altres, fomentar l’esperit d’equip, la responsabilitat, el respecte, la integració i la creativitat. En aquest sentit, cal destacar que entre els objectius de la Fundació Cruyff figura l’objectiu de unificar l’esport i el joc com a eines per a millorar l’educació i fomentar el desenvolupament dels infants. Per això, treballa també en projectes esportius per a nens amb discapacitats a banda de tirar endavant els diferents Cruyff Courts, una iniciativa que permetrà organitzar tornejos internacionals entre els usuaris de tots els camps d’aquestes característiques distribuïts per tot el món.


Comentaris

envia el comentari