Catalunya Diari

Neix la primera Marxa de Tardor del Baix Set

Neix la primera Marxa de Tardor del Baix Set| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

Marxa.cat, el projecte que pretén promoure la pràctica saludable de l’esport i els hàbits saludables en l’alimentació així com afavorir el coneixement i respecte de l’entorn, ha presentat aquest dimarts la primera Marxa de Tardor del Baix Set Sudanell i Montoliu, que tindrà lloc el proper diumenge, dia 23 d'octubre. L'activitat és de ritme lliure, no competitiva i està oberta a caminants i corredors.

Aquesta marxa està organitzada pels ajuntaments de Montoliu de Lleida i de Sudanell, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. Aquest dimarts s’ha presentat en roda de premsa, comptant amb la participació del diputat provincial, Paco Cerdà; de l’alcalde de Montoliu de Lleida, Daniel Farré; de l’alcalde de Sudanell, Josep Maria Sanjuan; del regidor d’Urbanisme i Territori de l’Ajuntament de Montoliu i coordinador de la marxa, Josep Ramon Mòdol, i del regidor de Sudanell, Lluís Bautista. 
 
El diputat provincial Paco Cerdà ha manifestat el suport de la Diputació de Lleida a aquestes marxes que ajuden a donar a conèixer el territori, de manera lúdica i familiar, alhora que atrauen molta gent i promouen turísticament els pobles i el seu entorn natural. En aquest mateix sentit,  l’alcalde de Montoliu, Daniel Farré, ha afirmat que els pobles de Montoliu i Sudanell estan entusiasmats amb aquesta marxa, ja que serà un dia de festa, per fer salut. També ha agraït el suport rebut per part de la Diputació de Lleida.
 
L’organitzador de la marxa, Josep Ramon Mòdol, ha explicat que tant la sortida com l’arribada és a Montoliu de Lleida amb tres recorreguts possibles: la Ruta Esplugabous, de 6,3 quilòmetres; la Ruta Cigonya, de 10,9 quilòmetres, i la Ruta Milà Negre, de 23,5 quilòmetres. Les característiques pròpies de l’entorn per on transcorre la marxa es coneix com a Baix Set perquè durant la ruta els atletes recorreran en sentit ascendent bona part del tram final de la vall del riu Set, un riu que neix a la Serra de la Llena, a tocar de l’ermita de Sant Miquel de la Tosca, i desemboca al Segre, dins del terme de Sudanell.
 
Com a novetat de darrera hora, s’ha incorporat una variant inicial en el recorregut per aquelles persones amb mobilitat reduïda. 
 
Durant el recorregut es distingeixen clarament dues tipologies de paisatge diferenciades. D’una banda, trobem el paisatge fluvial del Segre, amb els boscos de ribera associats als marges del riu i dels seus afluents. I, d’altra banda, els Secans d’Utxesa, que ocupa les terrasses altes, altiplans i tossals que se situen per sobre de la zona regada tradicionalment, antigament ocupada per conreus de secà, cereals (blat i ordi), ametllers i oliveres.
 
Està previst tancar les inscripcions el divendres 21 d’octubre o bé quan s’arribi als 700 participants.


Comentaris

envia el comentari