Catalunya Diari

Neix l'Ultra Trail Terres de Lleida, una prova de llarga distància amb curses de 95 i 49 quilòmetres

La nova cursa de muntanya se celebrarà el 28 d’octubre i transcorrerà pels paisatges naturals de la comarca de la Noguera
La competició s'ha presentat a la Diputació de Lleida. | LleidaDiari.cat

El club Clos Pons Thai Runners ha organitzat per al dissabte 28 d’octubre una prova d’ultra fons que permetrà gaudir al màxim als aficionats a aquesta modalitat. Es tracta de l'Ultra Trail Terres de Lleida, que oferirà dos modalitats: l'Ultra Trail, amb 95 quilòmetres de recorregut i que començarà a les 07.00 hores, i la Half, que arrancarà a les 09.00 hores amb 49 quilòmetres de recorregut, ambdues amb el centre operatiu situat a Sant Llorenç de Montgai.

 

 

Es tracta d’una cursa oberta a tothom mínimament preparat per a superar l’exigent recorregut. Les distàncies són 95 km i 4.700 metres de desnivell positiu a la modalitat Ultra i 49 km i 2.700 metres a la modalitat Half. El circuit disposarà de voluntaris en totes les interseccions i punts conflictius. Hi haurà controls de pas i avituallaments en diferents punts de la cursa, així com atenció en aquells punts que es creua la carretera. Hi haurà servei de guarda-roba i un punt de vida per a la UTDL al km 50 situat a l’estació de Vilanova de la Sal, itineraris marcats per als acompanyats, amb informació i rutes de senderisme, fisioteràpia  a l’arribada, i Pasta Party divendres per sopar per aquells corredors que ho hagin sol·licitat i els seus acompanyants.

 

El recorregut de la UTDL transcorre per senders i pistes forestals de la Noguera, entre els municipis de Sant Llorenç, monestir de les Avellanes, Vilanova de la Sal, Alòs de Balaguer i Camarasa. El quilometratge és aproximat, ja que s’està treballant per a millorar el circuit i els seus accessos. En tots els avituallaments marcats com a Líquids, hi haurà fruita, fruits secs i algun altre aliment sòlid. En els avituallaments marcats com a Sòlids disposareu de líquid i assortit de sòlids: entrepans, fruits secs, pasta, entre altres. 

L’activitat ja s’iniciarà el divendres a la tarda amb la fira del corredor i la Pasta Party. El dissabte, dia de la cursa, hi haurà també inflables i activitats per als nens, classe de zumba, vermut electrònic amb música amb diferents DJ fins a fi de festa, cassola de tros popular i festa fins que el cos aguanti.

 

La cursa tindrà també el seu vessant solidari, ja que una part de les inscripcions es destinarà a la investigació d’un problema de salut mental que s’anomena trastorn límit de la personalitat dirigit pel doctor Josep Pifarré a través d'un projecte de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida). 

 

Les inscripcions ja estan obertes: 
Ultra 95: http://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=969
Half 49: http://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=970
 Comentaris

envia el comentari