Nit màgica al Barris Nord per segellar el play-off

Nit màgica al Barris Nord per segellar el play-off| Redacció – Fotografia: Actel Força Lleida

Barris Nord ha tornat a ser aquest divendres l'escenari d’una nit espectacular. L’Actel Força Lleida ha guanyat per 76 a 75 al Quesos Cerrato Palencia, aconseguint d’aquesta manera la classificació matemàtica pel play-off.

El partit ha començat favorable als visitants però els de Prado, que no tiren la tovallola ni al sortir de la dutxa, han resistit totes les envestides rivals per arribar a un últim quart d’infart en el que Guerra ha anotat els dos tirs lliures decisius. El pivot ha estat, a més, l’MVP del matx, amb 16 punts i 7 rebots.

El Palència ha saltat a la pista més fort, mostrant-se superior en el rebot i amb molt encert en el tir. Tot al contrari que l’Actel Força Lleida, que tenia dificultats per aturar els atacs visitants i ofensivament li faltava fluïdesa. Gantt, Forcada i Dani Rodríguez, amb cinc punts per cap, donaven un important avantatge als castellans avançat el primer període (3-15), però Simeón s’ha endollat a temps per liderar als lleidatans i retallar distàncies. Una cistella de Sevillano sobre la botzina ha acabat ficant el 16-20 al marcador al finalitzar els deu minuts inicials.

El segon quart ha començat com el primer. El Palència aconseguia tornar a obrir la defensa lleidatana, que havia millorat en els darrers compassos, i amb un parcial de 0-8 ficava un altre cop terra de per mig (16-28). Tot i això, la reacció local no s’ha fet esperar i amb set punts consecutius es tornava a ajustar el resultat (23-28). Guerra, immens en el rebot fins aleshores, ha tret a relluir el seu punch i de la seva mà l’Actel Força Lleida ha empatat el matx (34-34). No obstant, un triple de Dani Rodríguez a les acaballes ha tornat a donar impuls als visitants en arribar a la mitja part (36-41).

A la represa, cap dels dos equips ha aconseguit ser superior. Les dos defenses, de les millors de la categoria, es feien fortes i els tirs sempre acabaven produint-se amb una mà al davant. Això sí, quan un dels dos equips aconseguia anotar, sobretot mitjançant els perillosos Forcada o Mugica, l’altre responia quasi a l’acte. En les dos últimes possessions del quart, Kaufmanis amb dos tirs lliures i Simeón amb un tir de dos punts han ajustat per enèsim cop el resultat (54-55).

Una gran cistella de Kaufmanis al minut de joc ha posat per davant, per fi, als lleidatans (58-57), una situació que ha fet encendre els ànims de Barris Nord. Gantt s’ha obstinat en fer rebaixar els ànims lleidatans amb un recital d’encert en el llançament, però primer Mugica i després Guerra s’han encarregat que no es reflectís en el marcador. És més, aleshores s’ha entrat en una llarga dinàmica en que el resultat era sempre favorable a l’Actel Força Lleida o un empat. A falta d’un minut ha aparegut a escena Urko Otegi per a que la ruleta russa que es vivia consistís en que cada jugada acabava en un dels dos equips tan sols un punt per sobre. Dos tirs lliures encistellats per Guerra a falta de 9″ deixaven l’última possessió per Palència, però Arteaga ha fallat i la victòria (76-75), que representa una plaça assegurada al play-off, que ha acabat quedant-se a casa.