Catalunya Diari

Nova edició de la cursa de muntanya dels Tossals d'Almatret

Nova edició de la cursa de muntanya dels Tossals d'Almatret| Redacció - Fotografia: Iter5

 

Les TrailRunning Series Lleida tornen a l’activitat el proper diumenge, dia 4 de setembre, un cop superada l’aturada de l’estiu. Ho faran amb la Cursa de Muntanya dels Tossals d’Almatret, una cita organitzada pel Club Ciclista i Excursionista d'Almatret i que per segon cop serà puntuable per a les TRS Lleida.

En la que serà la seva cinquena edició, la prova oferirà un circuit molt atractiu i de gran bellesa que transcorre per l'espai d'interès natural dels Tossals d'Almatret, amb vistes al riu Ebre. El continu interès per obrir nous trams ha permès aconseguir un circuit amb un percentatge de senders de més del 80% sumant-se a trams tècnics i un mínim d'asfalt. Enguany, a més, els participants podran recuperar forces amb un bon dinar a base de cassola de tros, gratuïta per a tots els participants.
 
Els participants podran optar entre la trail de 20,5 qukilòmetres, amb un desnivell positiu de 685 metres, i una marxa de 10 quilòmetres, prova no competitiva i no cronometrada. És un recorregut més curt i senzill de tipus que es pot realitzar caminant o corrent. El recorregut coincideix en un 50% de la seva totalitat amb el de la trail de 20,5 km.
 
Organitzat per l’Associació Esportiva Ekke, el circuit TrailRunning Series Lleida és una manera diferent d'entendre l'esport, poder córrer i divertir-se, alhora que gaudir d'un entorn natural prop de casa. Aquesta lliga es compon de dotze proves amb recorreguts que combinen la natura, un desnivell d'ascens mínim i un terreny de pistes i senders amb la intenció de tenir una alternativa a les curses d'asfalt. Les proves estan obertes a tots els atletes, amateurs i professionals, als quals els agradi l'esport i la natura.
A la vegada, els circuits intenten ressaltar les zones més adequades a les proximitats de Lleida per a la pràctica esportiva a la natura.
 
Les dotze proves tenen característiques diferents i són: IV Nit TrailRunning Montoliu de Lleida, I Km Vertical d'Àger, IV Trail Via Romana d'Àger, IV Trail Vall d'Àger, III FruitTrail Aitona, IV TrailRunning Raimat, V Trenkacames de Rosselló, I Trail de Montpedró (Alfarrás), III Pujada a Sant Jordi de Camarasa, III Nit Trail Clos Pons (L'Albagés), V Tossals d'Almatret i II De l’Aiguabarreg a Montmaneu (La Granja d'Escarp).
 
Per a la classificació final es tindran en compte els 7 millors resultats de les 11 curses possibles, ja que la Trail Vall d'Àger i la Trail Via Romana es fan en el mateix horari (puntuen les dues). Per optar als premis del circuit TRS s'ha de córrer en un mínim de 6 curses. Es pot participar en les proves que es desitgi, però a tots els que completin un mínim de 9 proves se'ls atorgarà un obsequi especial de finisherTrailRunning Series Lleida. Qui participi a les 11 curses, tindrà un regal especial a part del regal finisher.


Comentaris

envia el comentari