Nova victòria de l’imparable Actel Força Lleida

L’Actel Força Lleida assalta el Marta Domínguez de Palència i aconsegueix la tercera victòria en tres partits disputats. Un gran joc d’equip liderat per Luka Rupnik (23 punts, 8 assistències, 27 de valoració), ha sigut l’encarregat de tombar el Quesos Cerrato Palencia, vigent campió de la competició. La igualtat ha sigut la tònica del partit, però els lleidatans aconseguien anotar 35 punts en l’últim quart per endur-se la victòria cap a Lleida.

El partit s’ha iniciat amb una avantatja de sis punts a favor dels lleidatans (4-10), gràcies a una molt bona cistella amb 2+1 de Gerard Sevillano. Ràpidament, amb la sortida de Marc Blanch i Urko Otegui a la pista, el Palència despertava i deixava 4 minuts sense anotar a l’Actel Força Lleida, arribant al final del primer quart amb 14-14 a l’electrònic del Marta Domínguez.

El segon quart començava amb imprecisions, un triple de Marc Blanch i una cistella fàcil en contraatac del conjunt local col·locaven el (21-16) al minut 15 de joc, moment en que Borja Comenge demanava el primer temps mort del partit. Els lleidatans reaccionaven i recuperaven la renta empatant el partit a (23-23). Amb l’empat al marcador, s’entrava en una dinàmica d’imprecisió, tots dos conjunts no aconseguien llençar amb comoditat i això provocava molts errors en els tirs. Arribats els últims tres minuts del segon quart, la igualtat entre els dos equips era visible a la pista, cada cistella local era contrarestada per una cistella visitant, i s’arribava al descans amb un marcador de 30-31 favorable al conjunt de la Terra Ferma.

A la represa, el Quesos Cerrato Palència sortia disposat a demostrar que era el vigent campió de la lliga LEB Or, no obstant, els lleidatans no s’arrugaven un pel i plantaven cara ficant-se per davant a l’equador del tercer quart,+ (39-41). Tots dos equips lluitaven cada acció, intercanviant cistelles i arribant al final del quart amb taules a l’electrònic (50-50).

S’iniciaven els últims deu minuts de partit amb tot per decidir. Les primeres cistelles del quart corrien a càrrec dels bases dels dos conjunts, Marc Blanch i Luka Rupnik, que realitzaven un intercanvi de triples apassionant. La igualtat era màxima, i al minut 36 de joc el tècnic local, Sergio García, demanava temps mort amb empat al marcador (60-60), per tal de trobar la fòrmula de distanciar-se en l’electrònic. Els locals no aconseguien trencar el partit, i un triple de Miquel Feliu feia que el Força Lleida cada vegada confiés més en que la victòria era possible (66-70). A falta de dos minuts pel final, tots dos equips estaven en bonus, i després de que cada conjunt anotés un tir lliure el resultat era de 68-73 amb possessió lleidatana. Palència pressionava la sortida de pilota dels lleidatans, i aconseguia que Luka Rupnik perdés la pilota. No obstant, estàvem davant el moment clau del partit, ja que abans que Palència pogués jugar la pilota, sofria una falta desqualificant i era castigat amb dos tirs lliures i possessió de pilota a favor del Força Lleida. El partit es posava costa avall per l’equip lleidatà, i s’arribava a l’últim minut amb 74-80 al marcador. Faltaven 49 segons pel final, i la pilota era per l’equip català amb cinc punts de marge en l’electrònic, Palència realitzava una bona defensa i semblava que anava a recuperar la pilota quan un tir a la mitja volta de Garrett Nevels col·locava una avantatge de set punts que pràcticament sentenciava el partit a favor dels lleidatans. L’Actel Força Lleida es dedicava a conservar l’avantatja i aconseguia endur-se una prestigiosa victòria de Palència amb un resultat final de 77-85.