Catalunya Diari

Obertes inscripcions per a la III Marxa Solidària Sant Joan de Déu del Pla de Ponent

Un dels objectius és aconseguir diners per un projecte d'equipament d'una ludoteca d'infants a un centre d'acollida de Refugiats de Sant Joan de Déu a Manresa

Imatge d'arxiu d'una cursa anterior | LleidaDiari.cat

La tercera edició de la Marxa Solidària Sant Joan de Déu pel Pla de Ponent, que se celebrarà el 8 d'octubre dins el circuit Marxa.cat de marxes saludables de Ponent, ha obert inscripcions.

  

El motiu d'aquesta marxa és doble. D'una banda, obrir la institució a la població de Lleida i rodalies per tal de mostrar la feina que desenvolupen, i d'altra, aconseguir diners per un projecte d'equipament d'una ludoteca d'infants a un centre d'acollida de Refugiats de Sant Joan de Déu a Manresa. També volen que sigui un acte on les persones ateses a Sant Joan de Déu Terres de Lleida puguin ser part activa, organitzant, col·laborant i participant en la mateixa.

  

La marxa serà no competitiva, amb tres distàncies de 30, vint i deu kilòmetres. El circuit serà lineal, amb sortida a Lleida i arribada a Sant Joan de Déu d'Almacelles. Les persones que vulguin fer menys distància sortiran d'Alpicat (vint kilòmetres) o de Raimat (deu).

  

Els organitzadors de la marxa són Sant Joan de Déu Terres de Lleida i el Centre Excursionista Lleida, amb la col·laboració especial del Centre Excursionista Alpicat i Xavi Thai.

Circuit Solidaritat, 30 quilòmetres: Sortida a les 8.00 hores al pavelló Onze de Setembre de Lleida.
Circuit Fraternitat, 20 quilòmetres: Sortida lliure de 9 a 9.30 hores al Parc del Graó d'Alpicat.
Circuit Hospitalitat, 10 quilòmetres: Sortida lliure de 10.30 a 11.00 hores a l'Ajuntament de Raimat.

Hi haurà un servei d'autobusos que començarà a funcionar a les 12.15 hores i anirà fent viatges cada 30 minuts. Aquest servei d'autobusos tindrà parada a les 3 sortides, els participants podran escollir la parada que més els hi convingui. Aquest any els diners aconseguits es destinaran a una casa de la Fundació Germà Tomàs Canet (Orde Hospitalari Sant Joan de Déu) dedicada a l'acollida de refugiats. Aquesta casa, situada a Manresa, acull a una quarantena de refugiats, previsiblement de camps del Líban i de Grècia. Son unitats familiars (famílies senceres amb més d'un integrant). L'objectiu de la recaptació serà destinar-ho a una ludoteca per als nens que estan actualment refugiats. Es disposa de l'espai però falta el material i adequar l'entorn d'aquest.


Comentaris

envia el comentari