Catalunya Diari

Obertes les inscripcions per al 2n Descens en Piragua Torres de Segre-Soses-Aitona-Seròs

Les places són limitades i les inscripcions es poden fer als respectius ajuntaments

La comarca del Segrià es prepara per acollir el diumenge 27 d’agost la segona edició de Descens en Piragua Torres de Segre-Soses-Aitona-Seròs. Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar fins el proper divendres, dia 4 d’agost. Cal recordar que les places són limitades i que les inscripcions es poden fer als respectius ajuntaments, que són els organitzadors de la jornada amb el suport de Torres Energia, Rogles Aventura i GestionA. La jornada també oferirà una ruta en bicicleta de 17 quilòmetres pel costat del riu. L’objectiu de la cita és oferir un descens popular en piragua per tal de reviure l’exitosa experiència de l’any passat, tot promocionant l’encant d’aquest tram del riu Segre a través de la pràctica de dos esports, el piragüisme i el ciclisme, enllaçant els pobles que formen part de la ruta dins una diada de germanor, activitat física i consciència envers el riu i el seu entorn.

L’activitat començarà a les 8.00 hores, quan sortiran uns autocars de Seròs que recolliran els participants al descens de piragua de Seròs, Aitona i Soses per portar-los al Mirador de la Presa de Torres de Segre, punt de sortida i trobada dels piragüistes i dels ciclistes. Allí es farà el repartiment dels dorsals d’embarcacions (per pobles) i un esmorzar popular. De 10.00 a 10.45 hores es farà una sessió d’escalfament dirigit amb una masterclass de Zumba, a càrrec de GestionA, a més d’una breu explicació tècnica d’iniciació i repartiment de material necessari. A les 10.45 hores s’iniciarà el descens pel riu Segre i del grup de BTT. Es farà una parada a Aitona (a l’alçada del pont) i un encontre amb el grup BTT (amb avituallament, hidratació i fruita per als participants). A partir de les 12.45 hores està prevista l’arribada a Seròs (a la zona de la gravera) i el posterior desplaçament amb autocar cap a la zona esportiva de Seròs (piscines municipals). Allí es podrà gaudir d’entrada gratuïta a les piscines municipals i d’un dinar de germanor. A partir de les 16.30 hores es farà la tornada amb l’autocar dels que han realitzat el descens, cap a Aitona, Soses i Torres de Segre (sortida de l’autocar des de les piscines).


Pel que fa al descens en piragua (per a majors de 9 anys), igual que en la primera edició, es navegarà entre les poblacions de Torres de Segre i Seròs, passant per Soses i Aitona. El recorregut, força pla i senzill, presenta una dificultat baixa de navegació, amb una longitud d’uns 18 quilòmetres i una durada aproximada d’entre 2 i 2,30 hores. El preu de la inscripció serà de 20 euros i inclou piragua, pala i armilla salvavides, assegurança d’accidents, guies titulats, esmorzar (sortida) i dinar (arribada), entrada gratuïta a les piscines Seròs, vehicles de suport terrestres i aquàtic, servei d’ambulància i servei d’autocar. Hi haurà l’opció d’escollir entre piragua individual, doble o triple. Pel que fa a la ruta en BTT (menors de 14 anys acompanyats d’un adult), està adreçada a tots aquells que vulguin acompanyar el descens de piragües tot fent el tram d’entre Torres de Segre a Seròs amb bicicleta pel camí verd que va paral·lel al riu. Durant el trajecte s’aniran fent parades on es mirarà de coincidir amb el grup que baixa pel riu. La ruta de BTT estarà guiada per voluntaris i és apta per a qualsevol edat, ja que es tracta d’un recorregut totalment pla d’uns 17 quilòmetres. En aquest cas, la inscripció és de 5 eros i inclou esmorzar (sortida) i dinar (arribada), entrada gratuïta a les piscines de Seròs i servei d’ambulància. 


Comentaris

envia el comentari