Catalunya Diari

Obren inscripcions per a la 12a Marxa Popular del Segrià

Tindrà lloc el pròxim 22 de març

Imatge d'una edició anterior
Obren inscripcions per a la Marxa del Segrià | Marxa del Segrià

Arriba una nova edició de la Marxa Popular del Segrià el pròxim 22 de març, després de dotze anys on milers de persones de totes les edats l'han compartida amb familiars i amics.

Una edició que, segons els organitzadors, «ens fa especial il·lusió, perquè arriba més aviat, al març, i després d'un hivern de boira i pluja, la floració serà espectacular, us animem a viure-la». Tornen les tres rutes, la Calàndria amb 14 km pensada per fer un tast de la marxa amb opció de pujar al Tossal de Pedrós. Una Ganga de 23 km, redibuixada que us sorprendrà. I la Xamerlic, enyorada, que amb 32 km arriba amb ganes de seduir-vos. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els objectius de la marxa

Els objectius de la marxa són: promoure la pràctica saludable de l'esport, incentivar uns hàbits de vida saludables, conscienciar de la necessitat del respecte i cura del mateix cos, afavorir el coneixement i respecte de l'entorn i de la mateixa història. També destacar el valor ecològic dels espais que rodegen Lleida i la necessitat de preservar-los, donar valor al territori amb relació a les persones i a la seva història, així com conscienciar del valor dels productes propis i propers. La marxa és oberta a tothom, de ritme lliure, i per això reuneix cada any milers de participants (més de 3000 al 2016) tant caminants com atletes i de pràcticament totes les edats.

És tracta d'una marxa tranquil·la, per la sortida oberta durant una hora, per viure-la intensament entre amics i familiars. Tres rutes amb opció de pujar dalt del Tossal de Pedrós. Cap dels tres recorreguts presenta una dificultat especial més enllà del tram del Tossal on hi ha un pas alternatiu, el podreu vorejar. Aquest any han realitzat variacions, respecte d'edicions anteriors, dels trams de la Timoneda d'Alfés i del Tossal per tenir una perspectiva nova dels paisatges que recorrerà la Marxa del Segrià.

Es recupera la distància llarga de 32 km

Així mateix aquest any, a petició dels marxaires del 2019, es recupera la distància llarga de 32 km amb un recorregut per gaudir tant de l'art de caminar en bona companyia com per fer esport mentre es gaudeix de l'època d'enfloració del Segrià. Tots els recorreguts estan pensats per gaudir-los, per això es fa una sortida oberta durant una hora, de 7.00 a 8.00 hores, així la densitat de participants és inferior al de marxes de 200 participants.

Són recorreguts en un entorn proper de gran valor ecològic, per això estan compromesos amb la idea de minimització de l'impacte i residus. A la pàgina web de la marxa es poden seguir els passos perquè tots els interessats formalitzin les seves inscripcions.

També et pot interessar...


Comentaris
12a Marxa Popular del Segrià
Gràcies, Lleidadiari.cat!!! Us animem a participar-hi: Inscripcions - https://www.km0.cat/marxa/

envia el comentari