Catalunya Diari

El Palau d'Anglesola prepara la Cursa de Sant Blai pel 28 de gener

Tindrà dos recorreguts, un de deu quilòmetres i l'altre de cinc

Imatge de la presentació de la cursa
Imatge de la presentació de la cursa | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola i el Club Esportiu Palau d'Anglesola han organitzat, pel diumenge 28 de gener, la tercera edició de la Cursa de Sant Blai, una cita atlètica que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, que aquest dimecres va acollir la presentació. L'acte va comptar amb la participació del vicepresident quart de la Diputació, Jordi Latorre, de l'alcaldessa del Palau d'Anglesola, Montserrat Messeguer, i del regidor d'Esports, Baptista Pou. En la seva intervenció, Jordi Latorre es va referir al lema de la prova: 'La Cursa de Sant Blai, la més plana i ràpida que has fet mai!', i va expressar el suport de la Diputació a iniciatives com la d'aquesta cita atlètica, que fan «una aposta ferma per la salut, per l'esport, pel territori i també per la solidaritat».

  

En aquest sentit, Baptista Pou va explicar que l'organització destinarà una part de les inscripcions a #Stargardt Go!, un projecte per a la investigació clínica en malalties degeneratives de la retina. Va precisar, a més, que es retrà un petit reconeixement a Joan Salvador Robert, un atleta habitual de la Lliga Ponent Eurosomni que pertany precisament al club #Stargardt Go! i que, després de més de mig any sense poder córrer a causa d'un problema de visió, reapareixerà a la Cursa de Sant Blai, on correrà acompanyat d'una altra atleta, Neus Gili.

Tornant a les característiques de la cursa, cal dir que serà puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni en les seves dues distàncies, els deu i els cinc quilòmetres, que es desenvoluparan sobre un recorregut que es mourà per carrers i camins del Palau d'Anglesola, sobre un circuit que serà en un 90% d'asfalt i en un 10% de camí de terra. Tal com va explicar Montserrat Messeguer, les previsions dels organitzadors són aplegar 500 participants, una xifra que demostra el constant creixement d'una prova que va nàixer en el marc de la Festa Major del Palau d'Anglesola.

 

La sortida es donarà a les 10-00 hores del matí des del davant del Pavelló Municipal, que és on s'ubicarà tot l'operatiu de l'organització i on també hi haurà dutxes, guarda-roba i vestidors. Hi haurà un avituallament líquid aproximadament a mitja cursa i a l'arribada. També hi haurà pàrquing, servei de bar i guarderia. Tots els participants de la cursa rebran un regal commemoratiu consistent en una samarreta tècnica de màniga llarga de la marca Tuga i una cinta per als 200 primers inscrits, a més d'esmorzar i el dret a participar en diferents sortejos. Podeu trobar més informació sobre la Cursa de Sant Blai a https://sites.google.com/site/cursadesantblai/.


Comentaris

envia el comentari