Catalunya Diari

Els participants d’Esportmania fan busseig a les piscines municipals de Lleida

Més de 3.000 infants i adolescents de la ciutat gaudeixen les estades de Viu l’Estiu a Lleida

Imatge dels joves
Imatge dels joves | LleidaDiari.cat

Les piscines de Pardinyes han acollit aquest matí l'activitat de busseig en el marc d'Esportmania. Els nens i les nenes, de deu a catorze anys, que hi participen han gaudit de l'experiència que fa tres anys que s'inclou a les estades municipals, primer dins l'activitat «Avui ens visita» i ara com activitat integrada al programa. L'alcalde accidental Rafael Peris ha destacat que més de 3.000 infants i adolescents de la ciutat prenen part dels diferents torns de les estades «Viu l'Estiu a Lleida» que organitza la Paeria, amb Estiu de Petits, Estiu de Jocs i Esportmania. Peris ha apuntat que fa 38 anys que es fa Esportmania, fet que demostra l'èxit de la proposta. El programa ofereix diverses disciplines esportives, com la iniciació al busseig, que és una de les activitats noves d'enguany, donat que s'havia ofert en un altre format i la bona acceptació ha fet que s'incorporés com a taller obert al conjunt de participants. 

El busseig amb ampolla es fa amb el Club Arquàtic. El seu director esportiu i instructor, Quim Abadia, ha indicat que es prepara els nois i les noies i se'ls explica l'origen i el desenvolupament dels aparells, la tècnica, la manera de comunicar-se sota l'aigua, etc. D'aquesta manera, viuen la sensació de respirar i moure's sota l'aigua d'una manera diferent, «amb llibertat ingràvida», ha dit. La immersió es fa de manera controlada amb els monitors, en grups. El busseig es pot fer a partir dels vuit anys i aquest estiu es fa a les estades de Pardinyes, Cappont, Gardeny i Bordeta.

El regidor Rafel Peris els ha visitat
El regidor Rafel Peris els ha visitat | LleidaDiari.cat

 

El programa «Esportmania» activitats esportives, aquàtiques i de lleure en els diferents barris de la ciutat, s'adrecen a nens i nenes entre quatre i catorze anys i ofereixen propostes variades com jocs, sortides, gimnàstica rítmica, bàsquet o busseig. També es fan cursets de natació de tres a vuit anys (grups per separat de tres a cinc anys i de sis a vuit anys). Enguany repeteix l'activitat «Avui ens visita...», en què els/les esportistes i entitats més reconeguts de la ciutat visitaran les diferents estades esportives i participaran de les activitats que es realitzin a cada lloc vinculades a les especialitats esportives de cada esportista convidat.


Comentaris

envia el comentari