Catalunya Diari

El Pirineu de Lleida acollirà el campionat de Catalunya d'snowrunning

La cita comptarà amb l’organització de la Hivernal i de l’AE Clos Pons Thai Runners, i se celebrarà sobre una distància de 17 kilòmetres en el cas de la categoria absoluta

El Campionat de Catalunya d'Snowrunning 2022 tindrà accent lleidatà després que la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) hagi decidit que la Hivernal Beret-Montgarri sigui l'any vinent la prova que decidirà el títol.

La cita comptarà amb l'organització de la Hivernal Beret Montgarri i de l'AE Clos Pons Thai Runners, que estarà al capdavant d'una cita que serà per a les categories absolutes, amb les seves modalitats sobre la distància de 17 kilòmetres, i júnior i juvenil, sobre 12 kilòmetres. La prova serà puntuable com a Campionat de Catalunya i també open, com la resta de curses, de manera que els federats FEEC amb llicència C podran optar al títol, mentre que la resta seran Open i es regiran pel reglament propi de la cursa.

La Hivernal Beret-Montgarri és la cursa d'snowrunning més espectacular del nostre territori. L'snowrunning és un esport importat dels països nòrdics que ja ha arrelat al casa nostra. Després de la gran acceptació de les passades edicions, s'ha aconseguit consolidar a nivell nacional dins la disciplina de curses per muntanya amb la modalitat de córrer sobre la neu, mantenint així un estímul en els mesos hivernals.

Imatge d'una marxa pel Pirineu
El Pirineu de Lleida acollirà el campionat de Catalunya d'snowrunning | LleidaDiari.cat

El centre neuràlgic d'aquesta festa esportiva

El Pla de Beret, a 1800 metres, i les instal·lacions de l'estació d'esquí de Baqueira Beret seran el centre neuràlgic d'aquesta festa esportiva. Un entorn especial per a un esdeveniment exclusiu per als corredors de trail running.

La cursa de 17 kilòmetres és un traçat d'anada i tornada, amb un desnivell d'acumulat de 441 metres, des de la cafeteria de Beret fins al santuari romànic de Montgarri. El punt d'avituallament serà al kilòmetre 8, al refugi del santuari per enfilar la pujada cap a meta per la pista de camí cap a Montgarri. Els darrers 5 kilòmetres es realitzen a la pista de fons de l'estació d'esquí. Per a aquesta distància són obligatòries les cadenes per poder tenir un millor control i tracció.

A més, també hi haurà la modalitat d'snowbike, una nova disciplina pels amants de les FatBike i de les BTT, amb un traçat de 17 kilòmetres i un recorregut per gaudir de l'entorn i del santuari romànic de Montgarri. Els més atrevits també podran gaudir de l'snowrunning nocturn amb la Techno Dark Run, dissabte al capvespre, amb un traçat i una distància per a tots els públics i el millor ambient.

Per aquest 2022 també es comptarà amb la primera edició de la Copa Acana Canicross Naut Aran, formada per dues proves, una de 3 kilòmetres i l'altra de 6, que posaran a prova els corredors i els seus gossos. Podeu trobar més informació a: https://beretmontgarri.com/.


Comentaris

envia el comentari