Catalunya Diari

Presenten el primer equip de Lleida de bàsquet en cadira de rodes

L’equip, que per ara compta amb set jugadors i serà mixt, té l’objectiu de començar a competir la propera temporada

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El Club Bàsquet Pardinyes comptarà amb un equip de bàsquet en cadira de rodes, que serà el primer de Lleida en competir en aquesta especialitat adaptada. El club ha presentat aquest matí la iniciativa, que es du a terme amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Esports per Gent amb Discapacitat Física (FCEDF), en un acte que ha comptat amb la participació de la tinent d'alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports de la Paeria, Montse Parra. El president de la Federació, Jose Giménez, ha destacat en l'acte de presentació de la iniciativa la il·lusió amb la qual reben aquesta notícia. «Per a la Federació Catalana això suposa l'assoliment d'una il·lusió llargament perseguida. El nostre desig és portar l'esport per gent discapacitada a tot el territori català, i ens mancava la província de Lleida, en la qual no hi havia cap equip».

Sílvia Dalmau, responsable de la delegació de Lleida de la FCEDF, ha explicat que fins ara no s'havia trobat un equip que volgués fer-se responsable de la gestió, a diferència de les altres províncies catalanes que si tenen equips que competeixen en les Lligues de la Federació. A curt termini, ha assenyalat, l'objectiu és consolidar l'equip amb entrenaments i organitzar amistosos al llarg de la temporada, per poder inscriure's en una Lliga la temporada vinent i competir sota el nom del Club Bàsquet Pardinyes.

El President del Club Bàsquet Pardinyes, Jordi Mauri, ha explicat que la idea de crear un equip de bàsquet adaptat va començar fa gairebé dos anys arran d'unes conversacions amb la delegació territorial de Lleida de la Federació i que finalment s'ha pogut assolir. El club també té intenció de crear un torneig de bàsquet adaptat a la ciutat, per tal d'apropar aquest esport a la ciutadania de Lleida i també vol animar a les empreses lleidatanes a donar un cop de mà per aconseguir una major visibilitat d'aquest nou projecte.

L'equip, que serà mixt i que per ara compta amb set jugadors, estarà dirigit per Carla Calonge i començarà entrenant cada quinze dies a la pista del Pavelló Municipal de Pardinyes, que cedeix el Servei d'Esports de l'Ajuntament de Lleida. L'acte de presentació ha comptat també amb la participació del regidor Paco Cerdà i del representant territorial de l'Esport a Lleida, Joan Segura.


Comentaris

envia el comentari