Catalunya Diari

Ricard Pastó i Àngela Castelló guanyen la 27a Mitja Marató de Balaguer

Ricard Pastó i Àngela Castelló guanyen la 27a Mitja Marató de Balaguer| Redacció - Fotografia: Joan Bové (iter5)

Balaguer ha acollit aquest diumenge la 27a edició de la Mitja Marató. El guanyador masculí ha estat Ricard Pastó (AA Xafatolls), a un ritme de 3:23 per kilòmetres i amb un temps de 1:11:06. En dones, la més ràpida ha estat la independent Àngela Castelló, amb 1:23:42, establint així la millor marca de la Mitja Marató de Balaguer.

A Pastó l'ha seguit a gairebé un minut per Sancho Ayala (Fondistes Solsonès), amb 1:12:03, mentre que l’independent Mohamed Farih ha completat el podi amb 1:12:24. Cal destacar el setè lloc final d’Alexandre Tàssies (CE Linyola), vigent campió de la Lliga Ponent, en una distància que han aconseguit completar 357 atletes.

Pel que fa a la categoria femenina, la segona ha estat, a força distància de Castelló, Raquel Marques (AE Ekke), amb 1:28:31, mentre que tercera ha estat la també independent Gemma Bonjorn amb 1:32:02.

Comença el circuit de Mitges de Ponent
El circuit Mitges de Ponent s’ha posat aquest diumenge en marxa amb tots els honors i una excel·lent jornada atlètica, la que s’ha viscut a Balaguer amb motiu de la 27a Mitja Marató, la 8a edició dels 10km i la 3a Cursa Solidària de Balaguer, a més de la 18a Jornada Atlètica Infantil. En total, un miler d’atletes han pres els carrers de la capital de la Noguera.

Mitges de Ponent no pot haver viscut una millor estrena, amb bona climatologia i una gran participació. La Mitja Marató de Balaguer, que també és puntuable per a la Lliga Ponent, ha comptat amb un gran ambient en una cita que han organitzat Runner’s Balaguer, La Sansi i l’Ajuntament de Balaguer), que han dissenyat un circuit molt pla i ràpid, ideal per aconseguir marques.

Guanyadors de les proves restants
Pel que fa als 10 kilòmetres, el millor en homes ha estat, com ja es preveia, José Luis Blanco (La Sansi), amb un temps de 33:24, seguit de l’independent Sergi Royo amb 33:59 i de Miquel Àngel Gallego (AE Blancafort) amb 35:24. En l’apartat femení, victòria de Mireia Sosa (Feetback Térmens), amb 38:05, seguida de Rosamari Carulla (La Guineu), amb 38:50, i de la independent Noemí Aumedes, amb 40.45. Un total de 319 atletes han aconseguit completar aquesta distància.

Tots els participants han rebut una samarreta tècnica de màniga llarga, commemorativa de la cursa, i també unes ulleres per als 400 primers inscrits, una revista, Caldo Aneto, un producte OXD, un producte Henkel i altres obsequis. S’ah atorgat premis per categoria, amb trofeus per al primer i primera atleta balaguerina.

Pel que fa a la Cursa Solidària, consistia una prova oberta amb uns drets d’inscripció de 3 euros i tot el que s’ha recollit es destinarà íntegrament a causes benèfiques i ho gestionarà l’Ajuntament de Balaguer. El recorregut ha estat d’uns 5 kilòmetres que s’han desenvolupat íntegrament pels carrers de la ciutat de Balaguer.

El circuit Mitges de Ponent oferirà la seva segona entrega el 10 de maig amb Mitja Marató de Tàrrega, mentre que les altres dos proves seran la Mitja Marató de Mollerussa (18 d’octubre) i la Mitja Marató de Lleida (15 de novembre). Pel que fa a la Lliga Ponent, la propera cursa arribarà diumenge vinent i serà la segona edició de la Volta al Pantà d’Utxesa.


Comentaris

envia el comentari