Catalunya Diari

Sancho Ayala i Meritxell Bonet, guanyadors de la Cursa dels Templers

Sancho Ayala i Meritxell Bonet, guanyadors de la Cursa dels Templers| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

La Cursa dels Templers-Celler Raimat, prova puntuable per a la Lliga Ponent, ha celebrat aquest dissabte la seva desena edició, que ha estat marcada per la multitudinària participació, amb 650 corredors, i pels triomfs dels veterans Sancho Ayala i Meritxell Bonet, que han imposat la seva veterania per erigir-se en guanyadors d’una jornada esportiva i lúdica que ha ofert activitats durant tot el dia.

El Castell dels Templers ha tornat a ser l’eix d’una diada que ha estat organitzada per l’Associació Esportiva Ekke i Km0 Ponent, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida i del Celler Raimat, patrocinador principal de la cursa i que ha obsequiat a tots els atletes amb una ampolla de vi Ànima de Raimat.

La tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra, ha donat el tret de sortida i l’obsequi als representants de Km0, entitat que va ser la impulsora d’aquesta cursa.

Un cop més, la cursa, de 10 kilòmetres de recorregut, s’ha celebrat al vespre amb un traçat que oferia algunes variants respecte a l’any passat, amb sortida des del Turó de Gardeny i passant per Cardenal Cisneros, Onze de Setembre, Passeig de Ronda, Rovira Roure, Plaça Ricard Vinyes, Prat de la Riba, Alcalde Porqueres, Plaça Europa, Passeig de Ronda, Rovira Roure, Onze de Setembre, Rovira Roure, Ronda, Joc de la Bola, Ferran el Catòlic, Cardenal Cisneros i arribada de nou al Castell de Gardeny.

A la prova masculina, el guanyador ha estat Sancho Ayala. L’atleta dels Fondistes del Solsonès s’ha imposat amb un crono de 34.04, entrant clarament destacat pel davant de Roger Estradé (Joventut Atlètica d’Arbeca), segon amb 36.23, i de Gerard López (AE Ekke), tercer amb 36.35. Josep Pascual (Esports Querol-Sherpa Grupp) i Gerard Ascón (Clos Pons Thai Runners) han completat els cinc primers llocs.

Pel que fa a la categoria femenina, l’experiència també ha estat un grau per a la victòria de Meritxell Bonet (Tri 4.40), campiona amb un temps de 41 minuts justos. A més de dos minuts han entrat Luz Moreno Ávila (Corre i Vola), segona amb 43.09, i Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), tercera amb 44.14. Laura Bota (Xafatolls) i Toni Hermoso Maratonians del Segre), aquesta vigent campiona de la Lliga Ponent, han estat quarta i cinquena.

Durant el matí, al mateix Castell dels Templers s’han celebrat les curses infantils, que han aplegat un centenar de participants, i una festa per a la canalla amb espectacle de titelles, zumba kids i show musical. La festa ha seguit en acabar la cursa atlètica, ja que s’ha celebrat una fideuà popular amenitzada pel grup Bruixa Express.


Comentaris

envia el comentari