Catalunya Diari

Un equipament esportiu lleidatà instal·la un sistema per controlar la febre de forma massiva

L'aparell permet captar la temperatura de fins a trenta persones en una distància de quatre metres

Imatge de l'aparell que s'ha instal·lat al CT Lleida que controla la febre de forma massiva, el dia 27 de maig de 2020.
Imatge de l'aparell que s'ha instal·lat al CT Lleida que controla la febre de forma massiva. | LleidaDiari.cat

El Club Tennis Lleida ha presentat aquest matí el nou sistema de medició termogràfica que ha instal·lat a les dependències de l’entitat. Es tracta d’un aparell de darrera generació, el que ofereix un menor marge d’error (0,3) i que permet captar la temperatura de fins a trenta persones en una distància de quatre metres. El president del club, José Luis Solans, ha estat l’encarregat d’oferir els detalls d’aquest enginy que permetrà donar un pas endavant dins les mesures de seguretat implantades per frenar l’expansió del coronavirus. Concretament, l’aparell és una càmera termogràfica amb control de febre que servirà per mesurar la temperatura de totes aquelles persones que accedeixin al club.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En la seva intervenció, Solans ha explicat que «portem dos mesos i mig sota l’estat d'alarma», una situació que ha obligat al CT Lleida a «reforçar el tema de la prevenció, la seguretat i la salut». El president ha remarcat que «és més important la vida que el tennis, la salut que el tennis o l'esport», i que és d'acord amb aquesta filosofia que des de la junta directiva s’ha acordat «prendre totes les mesures necessàries per tal que el CT Lleida sigui una fortalesa contra el virus». En aquest sentit, ha detallat que s’han pres mesures generals, com ara les separacions al pàrquing, l’aplicació de desinfectants, el tancament de les fonts o dels vestidors, la reducció de l’aforament i l’ús d’equips de protecció per part del personal. Tot plegat amb un únic objectiu: Quan els socis entrin per la porta, «accedeixin a un club amb totes les garanties de seguretat i de sanitat». El darrer pas en aquest sentit, i sense cap mena de dubte el més ambiciós, ha estat la instal·lació d’un «sistema termogràfic amb control de febre, amb un error de 0,3+-, un aparell sofisticat i d'última generació, i que fa una lectura grupal o massiva de febre de les persones que entren».

José Luis Solans ha comentat que «possiblement som el primer club de Lleida que ho fa», i ho ha justificat per les determinades característiques del club, ja que s’hi celebren bodes, batejos, estades esportives... esdeveniments en què, de cop, entren centenars de persones, de manera que no es podien aplicar sistemes individualitzats, que eren inviables per molts motius. En aquest sentit, Solans ha afegit que es tracta d’un «sistema de futur» que permetrà fer front a aquestes necessitats, començant, sense anar més lluny, per la Lliga MAPFRE que el club acollirà del 10 al 12 de juliol vinent, en què es preveu una assistència massiva d’aficionats.

El vocal Isidro Domínguez ha ofert més detalls tècnics sobre l’aparell, del que ha dit que és el sistema més fiable i amb menor marge d'error que hi ha actualment al mercat. Segons ha referit, està basat en una càmera termogràfica de doble òptica: amb una òptica es veu la imatge real i amb l'altra òptica es veu la imatge tèrmica. Domínguez ha detallat que, aquesta càmera, si estigués funcionant sola, tindria un marge d'error d'un 0,5 o un 0,6, però en aplicar-li un equipament denominat Black Body, que està a una temperatura fixa de 40 graus, s'aconsegueix reduir el marge d'error d'un 40%, situant-lo en un 0,3. Les dades que ofereix la càmera es graven en uns fitxers, on es poden conservar i consultar, i a més estan monitoritzades a la recepció, on el personal que està al càrrec d'aquest espai té accés a les mateixes.

Domínguez ha afegit que la càmera és capaç de «prendre la temperatura a la vegada a unes 30 persones en una distància d'uns 4 metres», i que aquestes persones poden anar amb gorra, amb mascareta... ja que l'únic requisit és que vinguin de cara. «Els 40 graus del Black Body són la referència per a la càmera, amb la qual cosa resulta molt fàcil veure la diferència amb 36 graus», ha precisat Domínguez.


Comentaris

envia el comentari