Catalunya Diari

La Cursa Balàfia-Aremi reedita la seva aposta per la solidaritat i la inclusió

La cita comptarà amb una Fila 0 per col·laborar amb Aremi i oferirà la Festa de la Primavera a l’espai d’arribada de la plaça Maria Aurèlia Capmany

Lleida acull aquest diumenge la 36a Cursa Balàfia-Aremi, una de les proves clàssiques del calendari lleidatà que, com sempre, tindrà el repte de ser un referent a Lleida en inclusió i normalització de l'esport per a tothom, amb persones en cadira de rodes, amb mobilitat reduïda, nens i nenes, famílies i tothom que vulgui sumar-se a la festa. A causa de la cursa, amb dos recorreguts de deu i cinc quilòmetres, la Guàrdia Urbana té previstos una sèrie de desviaments per a poder facilitar i garantir el muntatge de la infraestructura de sortida i arribada, la concentració i escalfament previ dels atletes participants i la seguretat del recorregut.

Mapa del recorregut previst
Mapa del recorregut previst | LleidaDiari.cat

 

1.- Al voltant de les 8.00 hores es procedirà al tall de trànsit del carrer Penedès (tram entre el carrer Sabadell i el carrer La Garrotxa), així com el carrer Terrassa (tram entre Baró de Maials i Penedès). Ambdós desviaments es mantindran fins que hagin finalitzat tant la Cursa com les tasques de desmuntatge de la infraestructura d'arribada (aproximadament les 13'00 hores).


2.- Com a criteri general, a partir del moment de la sortida dels corredors, es tallarà i desviarà el trànsit de forma progressiva en el Circuit moments abans que el Cap de Cursa s'aproximi al punt de tall i es recuperarà la circulació tan aviat com el final de Cursa l'hi hagi revessat.


3.- El trànsit procedent de Corbins per la C-12 que accedeixi a la ciutat per l'Av Prat de la Riba serà desviat a l'altura de Corregidor Escofet en direcció a Comtes d'Urgell, carrer pel qual han de poder entrar a la ciutat sense dificultats.


4.- El trànsit procedent de Torreserona i Secà de Sant Pere que accedeixi a Lleida per Alde. Recasens, serà desviat pel carrer Enric Arderiu i Alde. Montaña perquè entri a la ciutat per Av Prat de la Riba. Un cop incorporats a aquesta Avinguda també entrarà a la ciutat per Comtes d'Urgell.


5.- Des del barri del Secà de Sant Pere es podrà sortir directament a l'Av Alde. Porqueres (N-230) a través de l'Av. Torrevicens, Pça Països Catalans i Av Balàfia. Aquesta ruta no es podrà utilitzar en sentit contrari, ja que forma part del recorregut de la Cursa, fins que aquesta hagi finalitzat.

6.- Durant el transcurs de la Cursa, i a l'efecte de compatibilitzar el pas dels atletes amb la resta del trànsit, es reduirà en un carril la circulació per les Places de França i Europa respectivament. No es preveuen retencions significatives com a conseqüència d'aquest estretament de calçada.

7.- Els carrers Baró de Maials i Corregidor Escofet, trams compresos entre Prat de la Riba i l'Av Balàfia seran tallats al trànsit entre les 9.30 i les 11.00 hores aproximadament.


Comentaris

envia el comentari