Catalunya Diari

Tàrrega celebra aquest diumenge 14 de gener la 4a Marxa de la Boira assolint la xifra rècord de 800 inscrits

L’esdeveniment vol potenciar els atractius turístics de la zona i l’activitat física saludable
Imatge de presentació de la Marxa de la Boira | LleidaDiari.cat

Tàrrega serà la seu aquest diumenge la 4a edició de la Marxa de la Boira. Impulsada per l'entitat Boira Experience, la iniciativa compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida. L'esdeveniment vol promocionar els atractius turístics de l'entorn natural de Tàrrega i dels pobles del terme a més d'incentivar l'activitat física saludable. Alhora es vol reivindicar la boira com a element identificador i característic de la zona. La convocatòria assoleix enguany la xifra rècord de 800 inscrits. En edicions anteriors es van assolir 200, 400 i 700 participants respectivament.

  

 

 

Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega, ha subratllat el fet que «aquesta convocatòria portarà fins al municipi visitants de les quatre demarcacions catalanes». En la mateixa línia, la regidora de Turisme, Desenvolupament Rural i Pobles, Mireia Caus, ha afirmat que l'activitat posa en valor els pobles del terme de Tàrrega com a escenari d'activitats turístiques. Per la seva part, Irene Barón, portaveu de Boira Experiencie, ha manifestat la satisfacció de l'organització per haver assolit la fita dels 800 inscrits, «fet que certifica l'èxit de la proposta».

 

La 4a Marxa de la Boira és un esdeveniment no competitiu i obert a caminants i atletes de totes les edats. Constarà de dos recorreguts circulars: un de curt de deu quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 175 metres i un de llarg de 24 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 391 metres. Lo Tossino, figura festiva del bestiari targarí, donarà simbòlicament el tret de sortida a les 9.00 hores del matí des de l'Espai Mercat. Els dos itineraris passaran per indrets singulars del terme com el Parc de Sant Eloi o el Castell del Mor. El recorregut llarg explorarà pobles amb encant com Claravalls, La Figuerosa i Altet. Els participants disposaran d'informació turística sobre els indrets per on passarà la ruta.Comentaris

envia el comentari