Tàrrega impulsa la primera edició de les seves Olimpíades d’Esport Escolar amb més de 300 participants

Tàrrega impulsa la primera edició de les seves Olimpíades d’Esport Escolar amb més de 300 participants| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega impulsa la primera edició de les seves Olimpíades d’Esport Escolar, en què participaran durant els mesos de març, abril i maig més de 300 alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària. Aquesta és una iniciativa conjunta de la Regidoria d’Esports, els centres educatius de la ciutat i tres clubs esportius locals, en concret l’Hoquei Patins Club, CEACA i Club Natació Tàrrega.

L’eix de les Olimpíades de Tàrrega és la promoció de l’activitat física escolar, els esports federats que es practiquen a la capital de l’Urgell i les instal·Â—lacions de què es disposa. L’hoquei patins, el bàsquet i l’handbol són els protagonistes d’aquesta primera convocatòria. 
 
Ja des de finals de febrer, monitors de les tres entitats esmentades imparteixen sessions de formació a l’alumnat durant les classes d’educació física dels col—·legis Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Maria Mercè Marçal, Sant Josep i Escola Pia. A partir d’aquí es formaran equips en diverses categories que participaran en tres competicions d’hoquei patins (17 de març, al Pavelló del Col—legi Sant Josep); bàsquet (27 d’abril, al Pavelló del CN Tàrrega); i handbol (26 de maig, al Pavelló Municipal). Els equips hauran de ser mixtes (amb 1 jugadora com a mínim) i competiran en format "tots contra tots". Cada equip disputarà un total de 4 partits d’una durada de 12 minuts. 
 
Representants dels centres educatius, de les entitats participants i el regidor d’Esports de la localitat, Isaac Gonzàlez, han presentat plegats al Pavelló Municipal aquestes primeres Olimpíades d’Esport Escolar. Segons Gonzàlez, "és una prova pilot que si té èxit anirà creixent amb més disciplines esportives i més clubs de la ciutat". Alhora pot esdevenir "un format eficaç per integrar les escoles, el teixit esportiu i els infants".Comentaris

envia el comentari