Tot a punt a Baqueira Beret per la final de la Copa del Món de SBX FIS

Tot a punt a Baqueira Beret per la final de la Copa del Món de SBX FIS| Redacció - Fotografia: Conselh Generau Aran

 

Els 84 snowboarders inscrits a la Copa del Món de SBX FIS realitzaran aquest dissabte fins a dues baixades amb temps per participar en la prova del diumenge, 20 de març, on baixaran en grups de 4 i els 2 primers de cada màniga passaran a la següent ronda fins a arribar a la gran final i a la final de consolació per decidir els llocs del 1r al 8è.

El vicesindic d'Aran i conselhèr d'Esports, Luis Carlos Medina, ha manifestat que "per la Val d’Aran comptar amb una prova d'aquest nivell és un revulsiu per mostrar-nos al món com a destinació esportiva de màxim interès. Tenir la possibilitat de disputar un campionat del món de SBX i a més la final d'aquest campionat és una gran oportunitat per donar a conèixer Baqueira Beret i tota la Val d’Aran en països en els quals d'una altra manera no seria possible, a més tenim la possibilitat que els esportistes del nivell de Lucas Eguibar, Laro Herrero i Regino Fernández de la RFEDI puguin competir a casa, un altre fet que fa més interessant aquesta modalitat".
 
"Només podem dir que el Snowboard, Baqueira Beret i la Val d’Aran estem d'enhorabona en poder acollir aquesta prova. L'esforç de totes les persones que treballen ho mereix”, ha apuntat Medina.
 
Autobusos per al campionat
L'organització del Campionat del Món de SBX posarà servei d’autobusos fins al Pla de Beret els dies 19 i 20 de març. El servei té connexió en Baqueira amb les rutes del transport intern de la Val d’Aran.
 
Els horaris són:
Dissabte, 19 de març
Baqueira - Beret 8.30 hores
Baqueira - Beret 9.30 hores
Beret - Baqueira 15.00 hores
 
Diumenge, 20 de març
Baqueira - Beret 10.30 hores
Baqueira - Beret 11.30 hores
Beret - Baqueira 15.00 hores
 
Animació a la festa
Pel dissabte de classificatòries i les finals del diumenge, està tot dissenyat perquè els espectadors que vagin a l'esdeveniment gaudeixin d'una autèntica festa. Per a això s'han preparat diverses activitats i animacions paral·leles que tindran lloc en un Village situat a peu de pistes al Pla de Beret. Podran trobar-se fins a dotze carpes de diferents marques per mostrar al públic les últimes novetats en el material i també serà una excel·lent oportunitat per donar conèixer l'inigualable entorn que envolta l'estació: la bellesa del paisatge, la riquesa del patrimoni romànic i les exquisideses de la seva gastronomia, així com les múltiples i atractives opcions de l’après-ski. Des del village es divulgaran les diferents rutes i llocs per visitar i s'oferiran productes de la marca de garantia Val d’Aran, així com una mostra dels plats típics de la cuina aranesa.
 
Així mateix, coincidint amb la final de la Copa del Món de Snowboard el dissabte tindrà lloc una nova edició de Era Òlhada en el village (Pla de Beret) on es podrà degustar el plat més tradicional de la Val d’Aran, l'òlha aranesa.
 
I per posar punt final a l'esdeveniment, el diumenge a partir de les 14.30 al Village se celebrarà la festa de clausura amb un DJ convidat i moltes més sorpreses.
 
Programa d'activitats
Dissabte, 19 de març de 2016
- 09.00 hores: Obertura de remuntadors
- 09.30 hores: Inspecció de pista i entrenaments
- A partir de les 10.00 hores: Obertura del Village per a públic amb música, marques del sector i stands de menjar
- 10.45 hores: Inici classificatòria masculina
- 13.30 hores: Inici classificatòria femenina
- 18.30 hores: Reunió de capitans d'equip
 
Diumenge, 20 de març de 2016
- 09.00 hores: Obertura de remuntadors
- A partir de les 10.00 hores: Obertura del Village per a públic amb música, marques del sector i stands de menjar
- 10.45 hores: Inspecció de pista
- 11.45 hores: Entrenaments
- 12.45 hores: Inici de les finals
- 14.00 hores: Cerimònia de lliurament de premis 
- 14.30 hores: Festa de clausura de la Copa del Món en el Village de meta amb DJComentaris

envia el comentari