Catalunya Diari

Tret de sortida al Projecte Educasport Municipal 2013-2014

Tret de sortida al Projecte Educasport Municipal 2013-2014| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Aquesta iniciativa vol oferir un entorn de lleure educatiu mitjançant la practica esportiva per a adolescents de 13 a 16 com a eina de formació integral. Té com a finalitat fomentar la socialització dels adolescents participants tot afavorint la seva inclusió social.
 
Així doncs aquests joves treballen no sols les diferents tècniques del futbol, sinó també el treball en equip aprenent a coordinar la seva pròpia acció amb els altres tot fomentant l’activitat física com a hàbit saludable.
 
Aquest projecte té una dimensió de ciutat atès que hi participen un total de 90 infants distribuïts pels diferents barris de Lleida: Centre Històric, Cappont, Pardinyes, Secà de Sant Pere, Balàfia i Bordeta/ Magraners, 
 
Els entrenaments setmanals es complementen amb 'Temps Educa', espais de sensibilització i xerrades educatives envers la promoció d’hàbits saludables implícits en la pràctica esportiva: La necessitat de la pràctica esportiva, la valoració del treball en equip, la gestió del conflicte, la prevenció de les drogodependències i/o els hàbits saludables són alguns dels temes que s’abordaran al llarg de tot el curs escolar amb els equips participants del projecte.
 
'Temps Educa' es realitzarà de forma periòdica durant el curs escolar amb cada un dels grups participants i seran conduïdes per professionals del servei de Salut Jove Municipal. La primera sessió es desenvoluparà al Centre de Recursos Juvenils la Palma. Es preveu una participació d’uns quinze joves adolescents.


Comentaris

envia el comentari