Catalunya Diari

Les últimes nevades permeten obrir més de 100 km de pistes a Baqueira Beret

Les nevadas de fins a 25 cm en cotas altes i la intensiva producció de neu, gràcies a les baixes temperatures

Pistes d'esquí de Baqueira Beret
Imatge general de l'estació de Baqueira Beret | LleidaDiari.cat

Amb unes mínimes pròximes als -15º i uns gruixos de neu recentment caiguda entre els 25 cm en cotes altes i 20 cm en zones mitjanes, l'estació de la Val d'Aran i Valls d'Àneu preveu obrir més de 100 km de pistes. Entre altres, es posarà en marxa la zona del Dossau, per la qual cosa serà possible recórrer tota l'extensió del domini esquiable des de Peülla a Bonaigua fins a Dossau a Beret. Les nevades dels últims dos dies s'han sumat als gruixos existents les passades setmanes de 55 cm i 25 cm segons les cotes. A més, cal sumar la intensiva producció de neu realitzada durant setmanes en diferents zones de l'estació per a garantir la qualitat de l'esquí i el snowboard en la totalitat del quilometratge obert.

Per al cap de setmana, es trepitjaran més de 70 pistes i estaran en funcionament, si la meteorologia ho permet, la pràctica total dels remuntadors que permetran accedir a tots els racons de l'estació de manera còmoda, ràpida i sense cues. Quant a restauració, estaran oberts el restaurant Bosque, el Parrec d'Orri, el restaurant Moët Winter Lounge, que comptarà amb en Dj Luca Feller animant la terrassa, el 5J Grill Baqueira, així com el Baqueira Bar 1500 l'establiment amb més ambient après ski i el panoràmic Audi quattro Bar de Beret. El Refugi San Miguel de Bonaigua i el restaurant Audeth a Beret també estaran oberts. En la zona de l'Hotel Montarto també funcionaran el Winebar by Vinya Pomal, la Borda Lobató i el bar de copes Drinkery.

 

Una Val d'Aran sota zero

La glopada de fred àrtic, la primera important que tenim aquest hivern, ens ha arribat puntual aquesta nit i ha fet que les temperatures siguin molt baixes arreu amb valors sota zero a gran part de Catalunya. Malgrat que en general el cel està serè, la fredorada ha vingut acompanyada de nevades febles a la cara nord del Pirineu i, aquest matí, la Val d’Aran, el nord del Pallars Sobirà i Andorra s’han llevat ben blanques.

En conjunt, la nevada no ha estat molt destacable i a les cotes mitjanes i altes s’han acumulat entre 5 i 15 centímetres de neu, tot i que localment a Andorra s’han assolit els 20 centímetres. A la capital de l’Aran, per exemple, la nevada ha deixat un paisatge de postal, ja que Vielha ha començat el dia amb 5 centímetres de neu.


Comentaris

envia el comentari