Catalunya Diari

Un pas endavant per al rugby femení de Lleida

Un pas endavant per al rugby femení de Lleida| Laura Biela - Fotografies: Club INEF Rugby Lleida

 

Club Esportiu INEF Rugby Lleida

Les lleidatanes van començar el partit jugant al seu camp i transformant un xut a pals que posava el marcador 0 a 3. A partir d’aquest instant, amb un joc poc vistós però molt lluitat les de la capital del Segrià aconseguien un assaig que no es va transformar que posava el 0 a 8 al marcador. No obstant, el XV de Montserrat no es deixava guanyar fàcilment i no va parar de lluitar en cap moment, amb un joc molt directe i amb molta continuïtat. Tot i això, les noies de l’INEF van saber lluitar fins arribar al resultat final de 12 a 23, aconseguint així proclamar-se campiones de lliga.
 
L'entrenador de l'equip, Gerard Moliner, confiava en guanyar abans de viatjar a Martorell a jugar l'últim partit. "Tenim un molt bon bloc des de fa temps i podem guanyar", explicava a lleidaalminut.com un dia abans de marxar a jugar. I apuntava: "Quan vam començar la temporada, l'objectiu de l'equip era arribar a competir per un bon lloc".
 
Per una altra banda, Moliner es queixa de la "mala planificació d'INEFC", ja que les jugadores tenien que disputar aquest últim partit a Lleida, però com que el camp es va replantar, aprofitant la parada de les classes per Setmana Santa, el van tenir que jugar al camp contrari. Un canvi que va molestar a l'entrenador de l'equip lleidatà.
 
Un esport desconegut
La majoria de les persones quan pensen en el rugby l'associen amb un esport de molt contacte, molt dur i on solament hi podem participar persones corpulentes. Però no és així. "Tothom hi té un lloc. A més és l'únic esport que no discrimina entre persones obeses, primes, altes, baixes... Cadascú té un rol, tot depèn de cada persona", afirma Moliner, qui explica que per formar part d'aquest equip de rugby femení solament s'ha de ser major de 16 anys. Antigament, per formar-hi part s'havia d'estudiar INEFC, però a dia d'avui no. "És cert que casi el 90% de l'equip estudien aquesta carrera, però no és un requisit obligatori", comenta.
 
Lleida compta amb un equip de rugby femení des de fa més de 10 anys, únic a la província, tot i que sempre s'ha competit en períodes interromputs. "El problema que tenim és que hi ha molta gent que acaba la carrera i marxa de Lleida, per tant deixa l'equip", assegura Moliner, "i d'aquesta manera, és impossible continuar amb el mateix grup durant més de 5 anys". Actualment, sol hi ha 5 jugadores de les 17 federades que visquin a la ciutat de Lleida. La resta són de fora i han vingut de forma puntual a estudiar la carrera. Per tant, les edats de les jugadores oscil·len entre els 18 i els 22 majoritàriament.
 
Moliner considera que el rugby, "i més el femení", és un esport desconegut. Així mateix, està convençut que els habitants de Lleida "desconeixen que la seva ciutat comptat amb un equip de rugby federat des de fa més de 10 anys". L'entrenador lleidatà assegura a més que juguen amb un 'handicap': la ubicació del camp. "La instal·lació que tenim és perfecta, però la gent que vol venir a veure el rubgy s'ha de desplaçar fins a INEFC i això de vegades costa", explica. No obstant, en aquests moment l'equip té molt de guanyat. Actualment, són campiones de lliga de Segona Catalana, ara sol falta que els lleidatans donin suport a l'equip per a poder seguir creixent i entre tots donar a conèixer aquest esport desconegut per a molta gent.


Comentaris
Isaac
Moltes gràcies a Lleida al minut per donar a conèixer el nostre esport a la ciutat :)

envia el comentari