Catalunya Diari

Una trentena d’equips participen en Les 4 Hores de Lleida

Una trentena d’equips participen en Les 4 Hores de Lleida| Redacció - Fotografia: Todoautocross / Ajuntament de Lleida

 

L’espectacle del motor torna aquesta cap de setmana, els dies 5 i 6 de desembre, al Circuit de Lleida. La prova esportiva, que arriba enguany a la 16a edició, manté la seva vessant solidària i, un any més, se suma a La Marató de TV3. Una trentena d’equips participaran en la competició.


Com és habitual, i ja van setze edicions, la prova es desenvolupa en disciplina de resistència Off-Road de turismes. Entre els pilots destacats que prendran part a la competició, destaca el bicampió d’Espanya de ral·lis d’asfalt, Sergio Vallejo, i entre els tretze pilots lleidatans, Joel Guerrero. Hi ha participants d’arreu de l’Estat, encara que la majoria dels participants són de Catalunya i del País Basc.


 


La prova és 'Open', no puntuable en campionats, un tret que la fa singular i fortament competitiva. Els equips estan formats per entre 2 i 4 pilots que han de fer relleus cada 50 minuts com a màxim. Si no, es penalitzen. El guanyador és el que dóna més voltes al circuit després de les 4 hores que dura la cursa. Els participants es divideixen en dues categories: Classe 1: turismes de dues rodes motrius amb un motor de com a màxim 1.600 c.c; Classe 2: turismes de dues rodes motrius i un motor d’entre 1.600 i 2.000 c.c. La competició es desenvolupa en dues jornades: dissabte, dia 5 de desembre: Verificacions vehicles (09.30-12.00 hores), entrenaments lliures (14.45-15.30 hores), entrenaments qualificatius (14.15-16.30 hores). I diumenge, dia 6 de desembre: 'Warm Up' (09.00-09.20 hores) i la cursa (10.00-14.00 hores).


 


La col·laboració de les 4 Hores de Lleida amb La Marató es fa a través de la recaptació de fons per a aquesta causa, a través de la venda d’entrades, que enguany es destinaran al projecte solidari vinculat a la investigació i la lluita contra les malalties de la diabetis i l’obesitat. 


 


L’organització confia en què la prova repeteixi l’èxit de públic d’anteriors convocatòries que l’han convertit en una de les referents de l’Estat.  Comentaris

envia el comentari