Catalunya Diari

Uns 400 nens participaran aquest cap de setmana al torneig de futbol base a Rialp

Els dies 10 i 11 de juny, nou clubs de futbol catalans de cinc categories diferents jugaran en aquest torneig

Imatge d'arxiu del Torneig de Futbol Base de Rialp-Pallars Sobirà. | LleidaDiari.cat

El 7è Torneig de Futbol Base de Rialp-Pallars Sobirà, que se celebrarà els dies 10 i 11 de juny, aplegarà enguany un total de nou clubs de futbol de Catalunya, a més de la Selecció Lleidatana Alevina de Futbol, i hi participaran aproximadament uns 400 nens i nenes. Els clubs participants seran: RCD Espanyol, Club de Futbol Jovent Mollerussa, EF Val d’Aran, CF Pobla de Segur, EDF Orgel·lia, CF Vilafranca, Club Atlètic Roda de Barà, FIF Lleida, i l’amfitrió del torneig, EF Rialp. Aquest any, com a fet excepcional, s’ha avançat un cap de setmana la celebració del torneig per no coincidir en el calendari amb el Campionat d’Espanya de Tir al Plat.

El sistema és el de lligueta classificatòria i l’enfrontament directe segons la classificació, equips distribuïts en dos grups i creuament segons la classificació de la categoria aleví (integrat per 8 equips) i infantil (amb 6 equips). A més, com a premi als jugadors dels equips del Pirineu també es jugaran tres triangulars: dos de les categories prebenjamina i benjamina el dissabte, i un altre de la categoria cadet, el diumenge. En resum, els dos dies de torneig, els organitzadors han afirmat que comptaran amb la participació de 23 equips de deu clubs de futbol repartits en cinc categories diferents fet que representa un total de quaranta partits de futbol i més de 400 nens jugant sobre la gespa del camp de futbol de Rialp.


La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació del torneig, un acte que ha comptat amb la presència del diputat Antoni Navinés; del vicepresident i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; del representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura; del coordinador de l’Escola de Futbol de Rialp, Manel Colomé, de la secretaria del club, Mònica Llopis, i de l’organitzador del torneig, Juanjo Abellà. L'alcalde ha afirmat que Rialp pretén ser una destinació de turisme esportiu, per això, des del consistori s’ha fet una clara aposta de millora de les instal·lacions del camp de futbol amb l’objectiu d’acollir competicions i entrenaments com a estatge de pretemporada d’equips professionals durant l’estiu. Un exemple d’aquestes millores realitzades en el camp és el nou marcador electrònic que s’inaugurà en el torneig i que ha estat finançat per la Diputació de Lleida.  

Aquest torneig, organitzat pel Club de Futbol de Rialp i FC Rialp amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rialp, del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i de la Diputació de Lleida, mou al voltant d’unes 2.000 persones, la qual cosa genera un gran impacte per Rialp i pels pobles del Sobirà. Tal com ha indicat el diputat Antoni Navinés, aquest esdeveniment promou l’esport de base i els valors, alhora serveix també de promoció turística i econòmica dels pobles de la comarca.
 
 


Comentaris

envia el comentari