Victòria amb solvència de l’Actel Força Lleida a Navarra

Victòria amb solvència de l’Actel Força Lleida a Navarra| Redacció – Fotografia: Actel Força Lleida

L’Actel Força Lleida ha guanyat aquest divendres per 66 a 76 a la pista del Planasa Navarra realitzant un dels millors partits de la temporada. La defensa dels de Prado ha estat imperial i amb un encert del 50% en triples (11/22), els lleidatans han manat durant tot el matx. Andújar, amb 18 punts i 7 rebots, ha estat el millor dels visitants, tot i que l’MVP se l’ha endut Arteaga, amb 37 de valoració.

El partit ha començat amb dos conjunts amb dificultats per circular la pilota i concedint pèrdues amb facilitat. L’Actel Força Lleida ho aprofitava a través de contraatacs culminats per Sutina, Marshall o Alzamora, mentre que els locals aconseguien donar un pas endavant fent mal per dins mitjançant Arteaga (12-7). Els lleidatans, no obstant, han sumat un parcial de 0-11 gràcies a dos triples consecutius, un de Sutina i un de García, i l’aparició d’Andújar (12-18). Amb aquesta bretxa i una defensa ferma sobre la pista s’ha arribat al final d’un primer període amb bones sensacions visitants (17-23).

Josep Pérez mostrava els seus grans dots de director d’orquestra i trobava en Greven i Marshall dos músics molt fins en els primers instants del segon acte (24-31). Els locals seguien amb la idea de basar el seu atac en donar pilotes a Arteaga i, malgrat que Alzamora ha estat un bon antídot durant força minuts, l’estratègia ha acabat sorgint efecte. En dos minuts, Justo anotava un triple, Arteaga sumava quatre punts des de la pintura i Ñarros culminava un parcial de 10-0 amb un altre tir des de la línia de 6.75 per remuntar el matx (34-31). Tot i la batzegada, Marshall i Andújar han tornat a donar la volta al marcador just abans d’enfilar els vestidors (36-37).

A la represa, Hampl i Simeón han monopolitzat el protagonisme. El primer s’ha mostrat encertat en atac i ha aconseguit aturar en més d’una ocasió a Arteaga a darrere. El segon ha anotat dos triples consecutius per tornar a estirar la corda en tan sols dos minuts (38-47). També des de l’exterior han arribat sis punts seguits de Jorge García, que han col·locat a l’Actel Força Lleida 13 punts per damunt (40-53). Els de Pamplona, però, han aconseguit reduir distàncies en uns instants en què la defensa visitant no s’ha mostrat tant contundent com en minuts anteriors, tot i que el resultat (49-57) era encara molt favorable als lleidatans a l’hora d’encarar els minuts finals.

Un 2+1 d’Arteaga i una falta tècnica favorable al Planasa Navarra reduïen la distància (53-57), però Andújar, que estava firmant un gran partit en totes les facetes del joc, apareixia altre cop per posar més terra de per mig (53-60). Els homes de Prado han seguit molt seriosos en l’últim quart i els locals, només esperonats per Arteaga, mai han tingut opció de remuntar. El resultat final ha estat de 66-76 i representa la quarta victòria lleidatana de la temporada.