Victoria ‘in extremis’ de l’Actel Força Lleida contra el líder de la categoria

El públic celebrant la victòria amb els jugadors | LleidaDiari.cat

El Barris Nord esclatava d’eufòria aquest divendres al vespre quan Garrett Nevels anotava sobre la botzina final la cistella que donava la victòria a l’Actel Força Lleida davant l’Oviedo Club Baloncesto. El líder havia caigut per un resultat final de 70 a 68 i el crit de victòria lleidatà tornava a les graderies del Barris Nord. En un partit d’igualtat màxima entre tots dos conjunts, l’afició lleidatana va donar força a l’equip per protagonitzar una remuntada espectacular en el tram final del partit i aconseguir la tretzena victòria de la temporada. El jugador més destacat del partit va ser Garrett Nevels amb 16 punts, 5 rebots, 4 assistències, per un 16 de valoració.

El conjunt català començava el partit amb molta fluïdesa ofensiva i aconseguia obrir una petita escletxa en el marcador (9-3) al minut 4 de joc, després d’una penetració de Gerard Sevillano (7 punts, 1 rebot, 1 assistència). El Oviedo Club Baloncesto aprofitava l’encert des del perímetre per seguir enganxat als locals al final del primer quart (22-18).

L’inici del segon quart seria d’una anotació baixa, les imprecisions d’ambdós conjunts només permetien veure un total de tres cistelles, dues d’elles favorables als visitants amb les que retallaven la distància a dos punts (24-22). Tot seguit, era Agustí Sans qui transformava dos tirs lliures per empatar el partit a l’equador del segon període. L’Actel Força Lleida no aconseguia trobar-se còmode en atac com ho havia fet durant els primers deu minuts, i això ho aprofitaven els visitants per col·locar-se per davant amb un triple de Paul David Jesperson (9 punts, 2 rebots), (28-32). Els locals només eren capaços d’anotar un punt més en els últims tres minuts a través de Gerard Sevillano des de la línia de tirs lliures. En canvi, els visitants disposaven de l’última possessió de pilota de la primera meitat i Manu Rodríguez no la desaprofitava anotant dos punts més per deixar el seu equip cinc punts per sobre al descans (29-34).

Garrett Nevels anotant la cistella de la victòria | LleidaDiari.cat

A la represa tots dos conjunts es mostraven molt més fluids en atac i trencaven la defensa rival per anotar pràcticament en cada atac, 35-43 al minut 23 de joc. Un parcial de 7-0 favorable als locals els tornava a enganxar al Oviedo Club Baloncesto a l’equador del tercer quart. Tot i que els visitants aconseguien petits parcials que els col·locaven tres o quatre punts per sobre durant el tram final del quart, sempre apareixia un jugador lleidatà per anotar i deixar la diferència en tres punts al final del tercer període (49-52).

Els últims deu minuts de partit començaven amb dos triples consecutius de Victor Pérez i Fabio Santana, i un tir lliure del mateix Santana que col·locava als d’Oviedo vuit punts per sobre al minut 33 de partit. L’Actel Força Lleida aconseguia carregar ràpidament de faltes personals als visitants però no trobava regularitat a l’hora d’anotar, això permetia als visitants mantenir la renta intacta quan restaven cinc minuts de partit (57-65). En aquest moment, Juampi Sutina (7 punts, 2 rebots) anotava un triple que iniciava el camí de la remuntada per als lleidatans. L’equip es feia immens en defensa i després d’un tir errat dels visitants, Marc Rubín de Celis (7 punts, 1 rebot) era objecte de falta i anotava dos tirs lliures que col·locaven als lleidatans a tres punts amb 3:38 per jugar.

La defensa lleidatana era un mur i els locals perdien la pilota, el Barris Nord empenyia de valent i Mbaye (11 punts, 4 rebots, 1 assistència, 14 de valoració) recollia una pilota vora del cèrcol visitant per enfonsar-la cap a dintre amb una gran esmaixada. Acte seguit era Nevels qui penetrava cap a cistella anotant dos punts més i col·locant a l’Actel Força Lleida per davant en l’electrònic (66-65) quan només restaven 2:48 minuts per al final, moment en què Carles Marco, tècnic visitant demanava temps mort. Tot i el temps mort, els visitants no podien superar una gran defensa lleidatana i tornaven a perdre la pilota, els locals aprofitaven la situació de bonus dels visitants i anotaven dos punts més des de la línia de tirs lliures, primer transformava un tir lliure José Simeón (5 punts, 1 assistència), i posteriorment ho feia Miquel Feliu (11 punts, 5 rebots, 12 de valoració), deixant un marcador de 68-65 restant 15 segons de partit. El temps mort del Oviedo Club Baloncesto funcionava i aconseguia un gran triple per empatar el partit a 68 punts i tretze segons per disputar. Borja Comenge demanava temps mort i preparava la que seria l’última i decisiva jugada del partit. El públic aplaudia amb força als jugadors a la sortida del temps mort, i un altre final d’infart es presentava davant d’ells quan la pilota arribava a les mans de Nevels. L’escolta nord-americà deixava córrer els segons i llavors realitzava una gran penetració cap a cistella superant dos adversaris i deixant una safata sobre la botzina que donava una gran victòria al conjunt de la terra ferma per un resultat final de (70-68). Públic i jugadors ho celebraven a lo gran, i el crit de victòria lleidatà tornava al Barris Nord, esperem que per molts més dies.