Catalunya Diari

Vila-Sana tindrà un campus d'hoquei femení

La formació tindrà lloc del 29 de juliol al 4 d'agost

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Vila-Sana no només tindrà un club d'hoquei a la màxima categoria femenina, sinó que a partir d'ara també disposarà d'un campus internacional per formar noves jugadores interessades en aquesta modalitat esportiva. El Campus de Vila-sana vol formar i potenciar a les noies interessades en l'hoquei i ja hi ha 50 esportistes inscrites. Els directors de la formació seran Lluís Rodero i Jordi Capdevila i les monitores seran les jugadores del Vila-sana: Mar Franci, Maria Porta, Victoria Porta i Anna Ferrer. També es comptarà amb el mestratge de Marlene Sousa, del Benfica i considerada una de les millors jugadores del món. A més, durant el Campus, es rebran les visites de diferents jugadores de l'Ok Lliga i del seleccionador femení espanyol. La formació tindrà lloc del 29 de juliol al 4 d'agost i un dels objectius és dotar d'un ensenyament diferent a través de diverses metodologies innovadores per tal que les jugadores puguin assolir diferents coneixements que després puguin aplicar als seus clubs. Aquest campus té el suport de l'Ajuntament de Vila-sana i de la Diputació de Lleida.

D'altra banda, una quinzena de joves genets i amazones participen des d'aquest dilluns 23 de juliol i fins divendres 27 de juliol en la segona edició del Campus Albert Hermoso Farràs a l'Hípica Els Serrats d'Os de Balaguer. Sota la direcció del genet olímpic, i en diferents grups segons el nivell, els participants treballen diferents aspectes del maneig i la cura del cavall i conceptes tècnics i tàctics de l'equitació. La formació pràctica es complementa amb sessions teòriques on es tracten temes com la nutrició dels cavalls, la història i característiques de les diferents races i també el salt en llibertat. Per Hermoso, l'objectiu és que els nois i les noies millorin en la seva formació i tècnica d'equitació a la vegada que gaudeixen de l'oci amb els companys: «si quan tornin a casa senten que han millorat en algun aspecte, han fet amics i s'ho han passat bé, jo em dono per satisfet», ha destacat el genet d'Os de Balaguer.

Imatge d'un grup del campus d'hípica
Imatge d'un grup del campus d'hípica | LleidaDiari.cat

 

La motivació entre els nois i noies és molt gran i asseguren que és una bona oportunitat per treballar i aprendre de tot un referent d'aquesta disciplina, tal com explica en Mateu Abad, un dels participants: «El campus està sent molt divertit i a la vegada estem aprenent molt, ja que tenim l'oportunitat de fer classes amb un gran genet». Els participants, vinguts d'arreu del territori, s'allotgen a la casa de colònies «Els quatre vents"»del Monestir de les Avellanes on fan activitats de lleure i també sessions de bany lliure a les piscines municipals. L'empresa Aurum Horse és l'organitzadora d'aquesta segona edició del campus que espera consolidar-se en les temporades vinents. Més informació: [email protected]


Comentaris

envia el comentari