Catalunya Diari

Xavi Estrada presenta la 4a edició de la masterclass ‘Esport i benestar’ a Lleida

Se celebrarà els dies 15, 17, 22 i 24 de gener a la Universitat de Lleida

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La sala de premsa de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la roda de premsa de presentació de la quarta edició de la masterclass 'Esport i benestar', centrada en el món de l'esport, la salut i la neurociència.

L'acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació, Joan Talarn, i l'àrbitre de futbol de Primera Divisió, psicòleg esportiu i organitzador de l'acte, Xavier Estrada; i del diputat Paco Cerdà.

Tractar i descobrir com és la diversitat dels alumnes

Segons ha explicat el mateix Estrada, les quatre conferències estan enfocades a tractar i descobrir com és la diversitat dels alumnes en els centres educatius i de quina manera es duu a terme un abordatge eficient i eficaç per part dels professors, els centres i dels mateixos nens. L'objectiu és posar sobre la taula qüestions com que l'esport aporta felicitat, entesa com una aportació de valors i que no pot ser tot associat competir igual a guanyar. Competir aporta coses com aprenentatge i errors, i d'aquests es dona una millor versió de sí mateix, ha comentat.

Per la seva banda, Joan Talarn ha destacat que en aquest mandat estem fent una aposta per donar suport a l'esport des del punt de vista dels valors que aporta. L'esport en ell mateix és bo, tant des de el vessant de salut i mental, però també ho és en l'àmbit de l'educació, tal com ho planteja la masterclass.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Els inicis de les masterclass

Paco Cerdà ha recordat els inicis de les masterclass i la importància que té que estiguin organitzades per algú que està a l'elit de l'esport i que és un referent per molta gent. Les conferències tindran lloc els dies 15, 17, 22 i 24 de gener a l'Aula de Juntes de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, i comptaran amb la participació d'experts com Jesús Guillen, Francesc Miralles, Francesc Abella i Rosa Miralles

Jesús Guilén és el creador del pioner blog 'Escuela con Cerebro', i presentarà a Lleida la ponència 'Bo pel cor, bo pel cervell. Et mous pel canvi?', amb la qual, analitzarà qüestions generals de la neuroeducació. Francesc Miralles és l'escriptor del súpervendes 'Ikigai, i parlarà de 'La filosofia japonesa de la motivació'; Francesc Abella, és psicòleg clínic, doctor en Psicologia i coordinador de la Unitat de Tabaquisme de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i exposarà el tema 'Fumar és intel·ligent?'; i l'educadora emocional, Rosa Miralles, és experta en el món de la psicologia, psicopedagogia, coaching i esport, i presentarà una conferència en la qual parlarà d''Emocions i esport'. Les inscripcions són gratuïtes i es poden formalitzar a xavier@xavierestradafernandez.com.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari