Eurecat Lleida impulsa la innovació alimentària amb neurociència, realitat virtual i IA

Comparteix

El centre tecnològic Eurecat Lleida ha participat en el projecte CONOCE, una iniciativa que aposta per la innovació en el sector alimentari mitjançant l’ús de tecnologies avançades com la neurociència, la realitat virtual i la intel·ligència artificial (IA). Aquest projecte se centra en la creació de nous productes alimentaris, amb un especial èmfasi en l’experiència del consumidor.

En el marc del projecte, Eurecat ha utilitzat mètodes neurocientífics i tècniques de realitat virtual per analitzar la percepció dels consumidors durant el tast de nous productes i la seva presentació en el punt de venda. Aquest enfocament permet obtenir dades més precises sobre les preferències dels usuaris i optimitzar la manera com es presenten els productes.





 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A més, Eurecat ha investigat l’aplicació de la intel·ligència artificial per flexibilitzar la producció, permetent que la creació i adaptació de nous productes sigui més ràpida i econòmica. «Gràcies a la IA, hem pogut avançar cap a una fabricació més flexible, adaptant-nos ràpidament a les fluctuacions de la demanda i personalitzant els productes amb major eficiència», explica Edgar Rubión, responsable de la Unitat d’intel·ligència artificial Aplicada d’Eurecat.

Pel que fa a la innovació en la presentació de productes, Alexandre Pereda, investigador d’Eurecat especialitzat en neurociències i psicologia cognitiva, destaca que «el projecte ha suposat un avanç significatiu en les metodologies tradicionals, permetent mesurar de manera objectiva les reaccions dels consumidors».

El projecte CIEN CONOCE, finançat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI) i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), ha estat liderat per Angulas Aguinaga i ha comptat amb la participació de diverses empreses com Carinsa, Aldelís, Codorníu, Cerealto Siro Foods i Seidor. Eurecat i AINIA han actuat com a centres de recerca dins del consorci, aportant el seu coneixement tecnològic per impulsar la innovació en el sector alimentari.

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.
Societat

Eurecat Lleida impulsa la innovació alimentària amb neurociència, realitat virtual i IA

Comparteix

El centre tecnològic Eurecat Lleida ha participat en el projecte CONOCE, una iniciativa que aposta per la innovació en el sector alimentari mitjançant l’ús de tecnologies avançades com la neurociència, la realitat virtual i la intel·ligència artificial (IA). Aquest projecte se centra en la creació de nous productes alimentaris, amb un especial èmfasi en l’experiència del consumidor.

En el marc del projecte, Eurecat ha utilitzat mètodes neurocientífics i tècniques de realitat virtual per analitzar la percepció dels consumidors durant el tast de nous productes i la seva presentació en el punt de venda. Aquest enfocament permet obtenir dades més precises sobre les preferències dels usuaris i optimitzar la manera com es presenten els productes.





 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A més, Eurecat ha investigat l’aplicació de la intel·ligència artificial per flexibilitzar la producció, permetent que la creació i adaptació de nous productes sigui més ràpida i econòmica. «Gràcies a la IA, hem pogut avançar cap a una fabricació més flexible, adaptant-nos ràpidament a les fluctuacions de la demanda i personalitzant els productes amb major eficiència», explica Edgar Rubión, responsable de la Unitat d’intel·ligència artificial Aplicada d’Eurecat.

Pel que fa a la innovació en la presentació de productes, Alexandre Pereda, investigador d’Eurecat especialitzat en neurociències i psicologia cognitiva, destaca que «el projecte ha suposat un avanç significatiu en les metodologies tradicionals, permetent mesurar de manera objectiva les reaccions dels consumidors».

El projecte CIEN CONOCE, finançat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI) i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), ha estat liderat per Angulas Aguinaga i ha comptat amb la participació de diverses empreses com Carinsa, Aldelís, Codorníu, Cerealto Siro Foods i Seidor. Eurecat i AINIA han actuat com a centres de recerca dins del consorci, aportant el seu coneixement tecnològic per impulsar la innovació en el sector alimentari.

Nova estafa: Les trucades amb IA que imiten veus de familiars
Els efectes col·laterals de la calor al món: Moren centenars d’infants a l’any

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.