Lleida

Felicitats: La formatgeria lleidatana que no deixa de guanyar premis

Comparteix


La formatgeria Cal Quitèria, ubicada a Almacelles, ha rebut tres distincions en el decurs de la 37a edició dels World Cheese Awards, un certamen que enguany ha tingut lloc a Viseu (Portugal) i en el qual han concursat 4.700 formatges provinents de 47 països d’arreu del món. Els productes presentats a concurs han estat avaluats per un jurat constituït per 240 experts atenent a l’aspecte, l’aroma, el sabor i la textura de cada formatge.




▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La formatgeria lleidatana ha rebut en aquesta edició tres guardons: la medalla de plata per al seu formatge de cabra curat i sengles medalles de bronze per als formatges Garrotxa i curat de cabra amb llet crua. Aquests premis se sumen als més de vint que Cal Quitèria ha acumulat al llarg de la seva trajectòria. Mariona Pàmpols, copropietària del negoci familiar, considera que “aquests guardons reflecteixen l’esforç que fem per mantenir la tradició i a més, és un reconeixement a la feina ben feta. És molt gratificant que et valorin el treball de cada dia, perquè no només és fer formatges, darrere hi ha el treball de la granja, de la terra… Ens sentim molt agraïts i il·lusionats cada cop que rebem un premi”.

Cal Quitèria, una marca nascuda el 2009, té els seus orígens en una granja familiar i es va fundar per preservar i fomentar la tradició ramadera. Forma part de l’agrupació Llet de Cabres Catalanes, una entitat que promou i defensa el sector cabrum català, i elabora els seus formatges a partir de dues races de cabra autòctones: la florida i la murciana-granadina.





Un any important

Cal recordar que Catalunya esdevindrà l’any vinent Regió Mundial de la Gastronomia, un dels reconeixements més grans que pot rebre un territori en l’àmbit internacional en aquest sector, i es convertirà en la primera regió europea en aconseguir aquesta distinció. Amb aquest preuat homenatge es consolida el gran prestigi assolit per la gastronomia catalana, un sector que ha experimentat una veritable revolució en les darreres dècades, basat en un model agroalimentari que dona prioritat al descobriment del territori i a la producció d’aliments locals de proximitat, de qualitat i singulars, i un sector de la restauració innovador, que ha posat darrerament el restaurant Disfrutar de Barcelona al capdavant de la llista dels millors del món, on també van estar els últims anys El Celler de Can Roca o El Bulli.

I dins de l’èxit gastronòmic català, Lleida té sens dubte un paper fonamental com a gran rebost del territori, generador de productes de proximitat i qualitat, com la fruita dolça, les hortalisses, l’oli d’oliva, els vins, la carn de vedella, els embotits o els formatges, entre altres. De fet, la fruita i el paisatge d’horta, oliveres i vinyes són alguns dels atractius del Pirineu i les Terres de Lleida que es donaran a conèixer al món en el marc de la cinquantena d’actuacions que es faran internacionalment per a posicionar Catalunya com a destinació gastronòmica del màxim nivell.

La Panera i l’Arborètum proposen un itinerari natural i artístic
L’Arnau de Vilanova rep un premi per millorar la qualitat assistencial en càncer de pròstata

Últimes Noticies

També et pot interessar

Felicitats: La formatgeria lleidatana que no deixa de guanyar premis

Comparteix


La formatgeria Cal Quitèria, ubicada a Almacelles, ha rebut tres distincions en el decurs de la 37a edició dels World Cheese Awards, un certamen que enguany ha tingut lloc a Viseu (Portugal) i en el qual han concursat 4.700 formatges provinents de 47 països d’arreu del món. Els productes presentats a concurs han estat avaluats per un jurat constituït per 240 experts atenent a l’aspecte, l’aroma, el sabor i la textura de cada formatge.




▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La formatgeria lleidatana ha rebut en aquesta edició tres guardons: la medalla de plata per al seu formatge de cabra curat i sengles medalles de bronze per als formatges Garrotxa i curat de cabra amb llet crua. Aquests premis se sumen als més de vint que Cal Quitèria ha acumulat al llarg de la seva trajectòria. Mariona Pàmpols, copropietària del negoci familiar, considera que “aquests guardons reflecteixen l’esforç que fem per mantenir la tradició i a més, és un reconeixement a la feina ben feta. És molt gratificant que et valorin el treball de cada dia, perquè no només és fer formatges, darrere hi ha el treball de la granja, de la terra… Ens sentim molt agraïts i il·lusionats cada cop que rebem un premi”.

Cal Quitèria, una marca nascuda el 2009, té els seus orígens en una granja familiar i es va fundar per preservar i fomentar la tradició ramadera. Forma part de l’agrupació Llet de Cabres Catalanes, una entitat que promou i defensa el sector cabrum català, i elabora els seus formatges a partir de dues races de cabra autòctones: la florida i la murciana-granadina.





Un any important

Cal recordar que Catalunya esdevindrà l’any vinent Regió Mundial de la Gastronomia, un dels reconeixements més grans que pot rebre un territori en l’àmbit internacional en aquest sector, i es convertirà en la primera regió europea en aconseguir aquesta distinció. Amb aquest preuat homenatge es consolida el gran prestigi assolit per la gastronomia catalana, un sector que ha experimentat una veritable revolució en les darreres dècades, basat en un model agroalimentari que dona prioritat al descobriment del territori i a la producció d’aliments locals de proximitat, de qualitat i singulars, i un sector de la restauració innovador, que ha posat darrerament el restaurant Disfrutar de Barcelona al capdavant de la llista dels millors del món, on també van estar els últims anys El Celler de Can Roca o El Bulli.

I dins de l’èxit gastronòmic català, Lleida té sens dubte un paper fonamental com a gran rebost del territori, generador de productes de proximitat i qualitat, com la fruita dolça, les hortalisses, l’oli d’oliva, els vins, la carn de vedella, els embotits o els formatges, entre altres. De fet, la fruita i el paisatge d’horta, oliveres i vinyes són alguns dels atractius del Pirineu i les Terres de Lleida que es donaran a conèixer al món en el marc de la cinquantena d’actuacions que es faran internacionalment per a posicionar Catalunya com a destinació gastronòmica del màxim nivell.

Últimes Noticies

També et pot interessar