Granja Pifarré organitza el dissabte 12 d’agost un taller artesanal de conserva de tomata. L’empresa Grup Aragonés col·labora en aquesta 3a edició aportant tomates de la seva finca a la Partida de Vallcalent. Les dues empreses lleidatanes volen donar a conèixer la practicitat i sostenibilitat d’aquesta pràctica que la pagesia fa des de temps immemorials per poder conservar els seus productes i consumir-los a l’hivern conservant el seu sabor i nutrients. Aquesta activitat es fa a l’estiu, coincidint en el moment de màxima producció de les tomateres.
NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Els germans Pifarré, Carles i Joan, conduiran aquest taller de conserva tradicional de tomata a l’Horta lleidatana. Així doncs, ens explicaran el pas a pas i tothom aprendrà a fer la conserva a partir d’uns senzills passos pràctics que acabaran amb la cocció dels pots de tomata al bany Maria. Enguany també es compartirà amb els visitants les diferents espècies de tomates que es planten a l’hort de Granja Pifarré, que sumen més de 15 espècies curioses i d’altres de més tradicionals.
El taller s’iniciarà a les 10:30 hores del matí i tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja. En finalitzar l’activitat, tothom s’endurà un pot de tomata artesanal i etiquetada en origen. L’activitat es pot reservar des de la pàgina web, a l’apartat d’agroactivitats. La proposta està limitada a les 30 primeres persones que en facin reserva perquè es vol garantir un grup reduït que pugui gaudir plenament de l’activitat. Per acomiadar l’acte es farà un tast de les diferents varietats de tomata amanides per contrastar els diferents sabors i poder escollir la més saborosa. El taller és una activitat pensada i organitzada per a tots els públics.