|
La Unitat de millora genètica del porcí de la Universitat de Lleida (UdL) ha aconseguit produir carn amb menys greix saturat i una major proporció de monoinsaturats, de millor propietats organolèptiques i més saludables per al consumidor, segons ha informat aquest dimecres la facultat en un comunicat.
La utilització d'aquesta variant en els programes de millora genètica comercial està en procés de protecció, tot i que de moment els resultats de la recerca s'han publicat a la revista internacional 'Plos One'.
La Unitat de millora genètica del porcí de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) porta 12 anys treballant en la millora de la carn de porc de la raça Duroc, que es caracteritza per tenir un alt grau d'infiltració de greixos en la seva carn i ser molt apreciada en la producció de curats de qualitat.
La Unitat de millora genètica del porcí de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) porta 12 anys treballant en la millora de la carn de porc de la raça Duroc, que es caracteritza per tenir un alt grau d'infiltració de greixos en la seva carn i ser molt apreciada en la producció de curats de qualitat.