Catalunya Diari

1 de maig de 2014: Lluita i defensa't!

1 de maig de 2014: Lluita i defensa't!| Núria Solé

 Avui, un any més, els treballadors i les treballadores commemorem el 1r. de maig, dia Internacional del Treball i, malgrat ha passat més d’un segle des de la primera celebració, l’any 1890, continuem sortint al carrer amb el mateix objectiu: fer sentir la nostra veu en una jornada de : lluita reivindicativa pels drets laborals i socials i denúncia de la mala praxi de la classe governant. Recordem també, des dels anomenats "màrtirs de Chicago", en homenatge als quals és fixà aquesta data com a dia de protesta i lluita obrera, fins a totes aquelles persones del món, anònimes i no tant, que al llarg dels anys, s’han enfrontat, s’han oposat, i continuen fent-ho, a totes les agressions i abusos en contra dels drets de la classe treballadora. I cal fer esment especial d’aquells que avui en dia , en ple segle XXI, continuen vivint , treballant i morint en unes condicions infrahumanes, formant part, d’unes estadístiques que ens fan conscients de la diferència cada cop més gran entre els rics i els pobres.
 
El 1r. de maig d’enguany hem de continuar denunciant públicament els efectes nocius que la Reforma Laboral aprovada pel PP, amb el suport de CiU, Foro de Astúrias i UPN, ha tingut per a la classe treballadora, que ha vist com per decret, es carregaven el dret laboral, la negociació col·lectiva i donaven carta blanca a la rebaixa indiscriminada de les condicions laborals dels treballadors i de les treballadores, als qui ens han fet culpables i ens estan fent pagar, una crisi que no vam provocar. I també denunciem un cop més que aquesta reforma ha propiciat la destrucció constant d’ocupació i en tenim exemples molts propers i recents: Tradema, Copirineo, Alier, Cultius Micològics, Neolectra, etc. sense que oblidem totes les altres empreses que des de l’ inici de la crisi ja s’han quedat pel camí, deixant bocins del nostre territori com un autèntic desert. 
 
I com hem dit tants cops, els drets laborals no poden deslligar-se dels drets socials, per això hem de reivindicar també autèntiques polítiques públiques que, enfront les situacions de precarietat a que s’enfronten molts ciutadans i moltes ciutadanes, garanteixin la cobertura de les necessitats bàsiques i per això són més necessaris que mai els serveis públics: sanitat, ensenyament, serveis socials, habitatge... com a única garantia d’accés universal i en condicions d’igualtat. 
 
Treballadores i treballadores, estem carregats de raons, ara cal que les manifestem amb totes les nostres forces: CONTRA LA POBRESA LABORAL I SOCIAL. Visca el PRIMER DE MAIG!
 
Núria Solé, secretària general de la UGT-Terres de Lleida


Comentaris

envia el comentari