Catalunya Diari

131 joves treballen a la Paeria amb el Pla Oqp’t

131 joves treballen a la Paeria amb el Pla Oqp’t| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros,i el president dels Col·legis Professionals Associats de Lleida, Joan Monyarc, han signat aquest dimecres l’acord de col·laboració que permetrà la incorporació de joves professionals titulats en pràctiques. En paer en cap ha destacat l’esforç que ha realitzat l’Ajuntament amb el suport d’altres institucions com la Generalitat i entitats per donar possibilitats de treball i de formació en moments com els actuals en el marc del Pla Oqp’t, impulsat per la Paeria. En aquest sentit, ha remarcat la bona acollida en global del programa, amb 793 joves.
 
El Pla Oqp’t té un pressupost de 390.000 euros i compta amb diferents accions amb l’objectiu comú de generar oportunitats laborals i de formació, a més de donar suport als emprenedors. Així mateix, el programa de pràctiques remunerades signat aquest dimecres permetrà, segons ha destacat el tinent d’alcalde i regidor de Benestar i Cohesió Social, Josep Presseguer, "incorporar joves ben formats que desenvoluparan tasques que els permeten acabar la seva formació i complementar les seves competències professionals".
 
L’apartat de pràctiques no remunerades del pla té com a objectiu també potenciar la borsa de treball de l’Institut Municipal d’Ocupació, (IMO) com a base per a futures incorporacions laborals en l’Ajuntament. Les pràctiques que es realitzaran tindran una durada de 3 a 6 mesos. Aquesta iniciativa està dissenyada pensant en les tasques específiques que es correspondrien amb el perfil d’auxiliars de suport als tècnics d’una determinada regidoria. El president de l’Associació de Col·legis Professionals Associats de Lleida ha posat de manifest l’oportunitat de formació que suposa per a joves titulats aquesta col·laboració en pràctiques. 
 
Els joves seleccionats col·laboraran en les tasques dels serveis que se’ls adjudiquin. Un tutor o tutora s’encarregarà de l’elaboració de pla de pràctiques i supervisarà les tasques que realitzi la persona seleccionada. Al final d’aquest període s’emetrà un informe de valoració que es traduirà en un nivell de puntuació a la borsa de treball de l’IMO. Fins al moment 351 joves s’han interessat per participar en aquest programa de pràctiques.Comentaris

envia el comentari