Catalunya Diari

21.000 alumnes comencen les classes a Lleida

21.000 alumnes comencen les classes a Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 
Segons els diferents cicles, la distribució dels estudiants a la capital és la següent: 4.933 és el total d’infants que cursaran segon cicle d’infantil a la ciutat de Lleida, 1.593 dels quals, s’incorporen a P3; 9.243 nens i nenes cursaran Primària; i 6.766 joves secundària obligatòria.


 


Entre els nous equipaments destaca l’Institut La Mitjana, que estrena edifici i es posa en funcionament tot el complex educatiu La Mitjana, amb 3 grups a 1r d’ESO; 3 grups a 2n d’ESO; 2 grups a 3r d’ESO, i 2 grups a 4art d’ESO. S’hi escolaritzen 239 alumnes. Aquest nou equipament l’integren l’escola La Mitjana (infantil i primària) i l’Institut La Mitjana (ensenyament secundari obligatori). Aquest centre escolar va iniciar la seva activitat educativa el curs 2010/2011 a les instal·lacions d'aulari prefabricat que fins llavors havia ocupat l’escola Països Catalans. Enguany incorpora l’ensenyament secundari obligatori (alumnat i professorat) de l’Institut Escola del Treball, que passa a ser un centre exclusivament de formació professional.


 


L'Escola de Raimat ofereix ensenyament d’infantil i de primària per al curs. S’hi escolaritzen 24 nens i nenes de Raimat que fins ara anaven a l’escola de Sucs. L’Ajuntament de Lleida ha col·laborat en les obres d’adequació que s’hi han realitzat.


 


L'INS Castells dels Templers, nou institut d’ensenyament secundari, compta amb dues seus: una, inicia aquest curs el 1er d’ESO al remodelat edifici de l’escola Magí i Morera, a l’espai que ocupava l’Aula Taller de Gardeny. L’altra, es troba a l’edifici de l’Antiga Acadèmia Giró i la seva oferta educativa inclou aules taller - fusionant les aules de Copa d’Or i de Gardeny- i, a més, Programes de Qualificació Professionals Inicials.


 


D'altra banda, el col·legi Pinyana ha estrenat el nou accés pel carrer Valls d’Andorra, que s'ha generat gràcies a les obres de l’aparcament que la Paeria ha habilitat en dos solars contigus a les avingudes de Pinyana i de Balàfia. Aquesta entrada, que oferirà més seguretat, s’ha complementat amb la neteja i l’arranjament de tot el perímetre del centre escolar.Comentaris

envia el comentari