Catalunya Diari

25N: Acabem amb la violència masclista

25N: Acabem amb la violència masclista| Anna Almendros

 El dia 25 de novembre és un dia de dol per les dones i de denuncia per la XASI-UGT. Des de la nostra organització, a més, de realitzar un manifest conjunt amb el sindicat CCOO, també us volem fer arribar unes línies de reflexió.
 
En el manifest trobareu que 12 dones han estat assassinades a Catalunya, a mans de les seves parelles o ex parelles durant aquest any, però a aquesta dada s’han de sumar els fets no denunciats, dades amagades i objectiu d’aquesta reflexió.
 
Totes coneixeu que el resultat de mort és la dada més colpidora, però també és molt greu qualsevol agressió física o psíquica que pateixi una dona per qui és o ha estat la seva parella. A priori, ens podem preguntar perquè una dona no denuncia? Doncs, perquè qui ho pateix es pot preguntar, i després què?
 
En aquest punt, des de la XASI-UGT els hi volem dir que la denuncia és l’únic mitjà per protegir a les víctimes. Però, arribats a aquest extrem, no podem obviar que hi ha dones mortes que prèviament havien denunciat. D’aquí que la legislació ha de fer una revisió del sistema actual, i ha de realitzar una protecció més efectiva de les víctimes de violència de gènere. Donada la complexitat del procediment no revisarem els sistema actual, però sí que considerem que no es pot dilatar més aquest treball, en el qual haurien de participar organismes i entitats públiques i privades.
 
És un repte per la societat que les víctimes no es sentin jutjades, no escoltades i en definitiva culpables. En aquesta línia recordarem unes paraules extretes de 'Raimunda de Peñafort, Titular del juzgado nº1 contra la Violència de Género de Madrid': "El silencio es siempre cómplice del maltrato, como la pasividad o el no rechazo de este tipo de violencia que beneficia siempre al maltratador".
 
Des de la XASI-UGT no ens cansarem de denunciar i lluitarem per vigilar, atendre i eradicar qualsevol tipus de discriminació, i per això us animem a participar a tota la ciutadania en els diversos actes organitzats amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de la Violència vers les dones, i aprofitem per convidar-vos el dia 27 de novembre a les 16.00 hores al local social de Magraners, on es realitzarà una xerrada sobre 'Els protocols d’assetjament sexual i per raó de sexe'.
 
Anna Almendros, representant XASI-UGT Lleida


Comentaris

envia el comentari