Catalunya Diari

2Llacs aplegarà més d’un centenar de participants al Campionat d’Espanya d’Esquí Nàutic

Serà la quarta vegada que la instal·lació de Gimenells i el Pla de la Font acull aquest esdeveniment

Més d'un centenar de participants competiran aquest cap de setmana al complex esportiu de 2Llacs, a Gimenells i el Pla de la Font, amb motiu del Campionat d'Espanya d'esquí nàutic en totes les categories i modalitats.

Dante Pérez, alcalde de Gimenells, ha iniciat els parlaments, en els que ha destacat que per a «Gimenells torna a ser un orgull ser l'escenari del Campionat d'Espanya d'Esquí Nàutic» i ha agraït tant a la Federació Espanyola d'Esquí Nàutic com a 2Llacs l'aposta per continuar celebrant aquest certamen. Lourdes Ravetllat, representant territorial d'Esports de la Generalitat de Catalunya, ha mostrat la seva satisfacció perquè es potenciï l'esport, la diversificació i es puguin celebrar aquests tipus de campionats, tenint en compte la situació actual.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Helena Martínez, diputada de la Diputació de Lleida, ha mostrat el suport la institució en aquells esports minoritaris, així com l'esport femení, inclusiu i d'esport base; i ha destacat que «també és una oportunitat pel territori, ja que acollirà més de 100 participants en el campionat i és un signe per promocionar-se turísticament». Per la seva banda, Ignasi Amor, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Lleida, ha destacat el talent d'Àlvar Noguera, finalista de salts a l'Europe d'esquí nàutic 2021, present també.

Imatge d'esquí nàutic
2Llacs acull el campionat d'espanya | LleidaDiari.cat

 

Millor exposició de la marca Lleida cap a l'exterior

Així, ha assegurat que «és la millor exposició de la marca Lleida cap a l'exterior». La presentació ha continuat amb els parlaments de Francisco Fernández, president de la Federació Espanyola d'Esquí Nàutic, que ha agraït a les institucions i a les entitats presents i que representen pel suport rebut. Fernández ha destacat que des de «la Federació estem sempre molt contents de tornar a 2Llacs perquè és un espai afable i amb molt bones instal·lacions en l'àmbit europeu i mundial». Per últim, Fernández ha puntualitzat que continuen treballant per aconseguir que el Campionat del Món vingui a Lleida.

Xavi Roy, director tècnic de 2Llacs i del Comitè Organitzador del Campionat, ha agraït que des de 2014 les institucions hagin donat tot el suport a tots els esdeveniments. Roy, que ha sigut l'encarregat d'explicar la part tècnica de l'esdeveniment, ha destacat que enguany «és l'any que hi ha més participants», concretament passaran més de 100 esquiadors. Referent al Club Esportiu Lleida Ski & Wake, Roy ha explicat que «és el club més potent del país en els últims sis anys» i que s'espera revalidar el títol per equips per 8è any consecutiu, així com sumar el nombre més gran de títols individuals.

Àlvar Noguera, finalista de salts a l'Europeu d'esquí nàutic 2021, s'ha mostrat molt content que el campionat es faci a Lleida i a 2Llacs concretament, ja que «és un dels millors llocs del món" i ha destacat que les instal·lacions lleidatanes estan a l'altura de poder acollir un mundial. Paco Cerdà, 5è tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, ha agraït a la Federació Espanyola d'Esquí Nàutic que tornin a Lleida per celebrar aquest campionat i ha destacat el cap de setmana festiu
que es viurà a Lleida amb la Festa Major i el Campionat d'Espanya d'esquí nàutic.

Per últim, Inés Galindo, presidenta i alcaldessa de Pla de la Font, ha agraït als organitzadors i a la Comunitat de Regants de Gimenells i el Pla de la Font la seva implicació i aportació per celebrar aquest esdeveniment. Serà la quarta vegada que aquest esdeveniment se celebra a les
aigües de 2Llacs, un complex que ja el va acollir els anys 2014, 2017 i 2019, i que s'ha convertit en tot un referent en aquest esport. La Federació Espanyola ha concedit al Club Esportiu Lleida Ski & Wake l'organització d'aquest esdeveniment, que es disputarà aquest
cap de setmana, del 24 al 26 de setembre.

 

Entrenaments oficials i competició

Divendres 24 se celebraran els entrenaments oficials, i el dissabte 25 i el diumenge 26 tindrà lloc la competició. Durant les tres jornades, els horaris seran de 9.00 a 19.00 hores. Entrant més en detall en el programa de competició, pel dissabte hi ha prevista la primera mànega d'eslàlom (de 09:00 h. a 15:30 h), la primera de figures (de 15:30 a 17:00 h) i la segona mànega de figures (de 17:00 a 18:30 h).

Pel diumenge, el programa inclou la segona mànega d'eslàlom (de 9 a 14:30 h) i les dues mànegues de salts (de 14:30 a 16:30 h i de 16:30 a 18:00 h), per acabar a 18.30 amb el lliurament de guardons. La previsió és que es reuneixin més de 100 participants (105, concretament) entre totes les categories i en les tres modalitats habituals: eslàlom, amb 56 participants, figures (29) i salts (20).

El Club Lleida Ski & Wake, amfitrió de la competició, el qual busca el 8è títol consecutiu del Campionat d'Espanya per equips, comptarà amb 18 participants, entre ells dos dels millors especialistes estatals, Àlvar Noguera i Lluís Noguera, a més dels sis esquiadors lleidatans: Laureano Torres, Carla Prats, Sofia Prats, Xavier Roy, Pol Roy i Max Roy. El club lleidatà i 2Llacs, organitzadors de l'esdeveniment juntament amb la Federació Espanyola, aplicaran tots els protocols anti-Covid-19 vigents i seguiran de forma rigorosa totes les normatives d'higiene i seguretat.

 

2Llacs és un complex format per dos llacs

Pel que fa a les instal·lacions on es desenvoluparà el Campionat, cal remarcar que 2Llacs és un complex format per dos llacs i que engloba un Centre de Tecnificació d'equí nàutic on es poden organitzar tota mena d'entrenaments, concentracions, competicions i esdeveniments nacionals i internacionals relacionats amb l'esquí nàutic en totes les seves modalitats i el wakeboard.

Ubicat a 10 minuts de Lleida en direcció Osca, 2Llacs disposa de dos camps d'eslàlom, un camp de salts amb trampolí Bemman i dos camps de figures. Tots ells estan homologats. A més, disposa de dues embarcacions especialitzades per a l'esquí nàutic amb ordinador GPS Zero Off. Té instal·lat permanentment el sistema de mesura i control Splasheye.


Comentaris

envia el comentari