Catalunya Diari

Una trentena d'alcaldes de Lleida viatgen a Brussel·les per explicar «la situació que s'està vivint al país»

Entre els alcaldes de Ponent es troben el de Cervera, Ramon Royes, i el de les Borges Blanques, Enric Mir

Imatge de tots els alcaldes catalans que han viatjat aquest dimarts a Brussel·les
Imatge de tots els alcaldes catalans que han viatjat aquest dimarts a Brussel·les | LleidaDiari.cat

Un total de 30 alcaldes de la demarcació de Lleida han viatjat aquest dimarts a Brussel·les per donar suport a l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i als exconsellers, entre ells la lleidatana Meritxell Serret, que resideixen amb ell a la capital belga des de fa ja una setmana. Entre els alcaldes de Ponent es troben el de Cervera, Ramon Royes, i el de les Borges Blanques, Enric Mir. Segons han declarat els organitzadors, el motiu d'aquesta visita a la capital europea és «explicar de primera mà la situació que s'està vivint al país i denunciar que l'Estat espanyol ha multiplicat la repressió, davant les institucions europees i des d'una visió municipalista». A més a més, tenen la intenció de «seguir demanant que Europa i la comunitat internacional s'impliquin i deixin de mirar cap a una altra banda». Allí, entre altres, hi ha previst un acte de denúncia que es farà a la tarda a les 17.00 hores al Centre Cultural Bozar, Rue Ravenstein 23, 1000 Brussel·les.

En principi, tot i que no s'ha descartat la presència de Carles Puigdemont, es preveu que intervinguin la presidenta de l'AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el president de l'ACM i alcalde de Premià de Mar Miquel Buch, l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco i els eurodiputats Josep M. Terricabras, Ramon Tremosa i Jordi Solé, també alcalde de Caldes de Montbui.

Aquest viatge es va decidir divendres passat, quan es van reunir els respectius Comitès Executius l'AMI i l'ACM, per consensuar accions a dur a terme davant l'empresonament de vuit consellers del Govern «legítim» de Catalunya, i s'emmarca en la línia d'actuacions que, des de fa temps, du a terme el municipalisme català independentista per mantenir contactes amb capitals europees i del món.


Comentaris

envia el comentari