Unes 3.000 persones visiten el Food&Fun Festival de Lleida i l'organització pensa a repetir edició

La trobada ha comptat amb una vintena d'estands
El cuiner Àngel Esteve fent una demostració
El cuiner Àngel Esteve fent una demostració | LleidaDiari.cat

L'associació Food&Fun ha tancat amb èxit la primera edició del Food Festival, que ha comptat amb la participació d'una vintena d'estands: restaurants, organitzadors gastronòmics i productors de diferents àmbits. Marc Tarrès, coordinador tècnic del festival, ha explicat que «l'acollida ha estat molt satisfactòria per part dels lleidatans i això ens fa plantejar poder repetir l'esdeveniment, potser amb alguns canvis de format, però amb la mateixa filosofia: donar a conèixer l'oferta gastronòmica de la ciutat de la mà dels nous creadors, i adreçada a tota la família». Al voltant de 3.000 persones han gaudit aquest cap de setmana d'aquesta nova trobada gastronòmica que ha reunit diferents professionals de la cuina lleidatana, els quals han ofert, en viu i en directe, demostracions de l'elaboració de les seves creacions més exquisides. 

El dissabte el públic va poder gaudir del savoir faire d'Ivan Pascual, mestre xocolater; Sergi Urgell, del Restaurant Urgell; Kevin Figueres, del Sícoris Club; Roger Villaró, de Patata; Mercè Tomàs, de l'Estel de la Mercè, i Mateu Blanch, de Cara Vista. Mentre que diumenge va ser el torn de David Molina, del restaurant Crâpula; d'Àngel Esteve, guanyador del Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí, del restaurant Crâpula, i de Roger Solé, del Rona Behi. El públic ha pogut degustar, mitjançant la compra de tiquets, les creacions d'aquests cuiners i les delicatessen que han presentat els productors que han participat en l'esdeveniment, eminentment productes carnis, vins, caves, cafès i pastisseria. Tarrès explica que han tingut molt èxit les degustacions de plats de tota la vida (croquetes, canelons, truites, etc.), però elaborats amb el toc creatiu i personalitzat de cada cuiner.

Un dels estands del Food Festival
Un dels estands del Food Festival | LleidaDiari.cat

 

 

Pel que fa a la valoració del públic, s'han mostrat satisfets de poder veure en directe el treball dels professionals i de poder degustar les seves creacions in situ. Els visitants també han valorat molt positivament la zona d'activitats infantils que s'ha habilitat al recinte, amb llits elàstics, un circuit de karts i on s'han desenvolupat tallers. El Food Festival —organitzat per l'associació Food&Fun, entitat creada ara fa dos anys— neix amb el repte de convertir-se en un referent dins la gastronomia lleidatana i com una plataforma destinada a què joves cuiners locals puguin donar a conèixer els seus millors plats en petit format (tapa o plat degustació), sense deixar de banda la presència de productes de qualitat i proximitat de la mà d'elaboradors de diferents sectors.

La plaça de la Llotja va acollir el festival
La plaça de la Llotja va acollir el festival | LleidaDiari.cat

 



Comentaris

envia el comentari