Catalunya Diari

4.599 lleidatans ja són usuaris del Servei de Teleassistència de Lleida

4.599 lleidatans ja són usuaris del Servei de Teleassistència de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida compta amb un Servei de Teleassistència Municipal gratuït des d'aquest any 2015 per a tots els lleidatans majors de 65 anys. En aquests moments, 4.599 persones gaudeixen d'aquest servei; 3.877 directament i 722 indirectament, que són els familiars de les persones que tenen contractat el dispositiu. 

El Servei de Teleassistència Domiciliària de l’Ajuntament de Lleida ofereix un servei integral que vetlla pel benestar de les persones grans de la ciutat, garantint-los atenció immediata davant qualsevol eventualitat. Mitjançant un senzill penjoll que porta un botonet de trucada, el servei de teleassistència municipal posa en comunicació a la persona amb una central d’atenció les 24 hores del dia, tots els dies de l’any. Els professionals d’atenció, un cop valorada la situació, mobilitzen els recursos adients a cada cas: sanitaris, socials, familiars, etcètera. Els servei realitza, també, trucades i visites de seguiment a les persones usuàries. Així mateix ofereix la possibilitat de fer ús d’un servei d’agenda per a recordatoris de visites mèdiques, control de medicació, dates assenyalades, etc.
 
Aquestes prestacions bàsiques es complementen amb tot un seguit de dispositius de seguretat: detectors de gas, de fum, de mobilitat, control passiu d’inactivitat, així com, en situacions específiques, teleassistència mòbil i sistemes de servei adaptats a persones amb dificultat en la comunicació verbal, als que s’accedeix prèvia valoració del/la Treballador/a Social.
 
El servei de Teleassistència es va començar a prestar a l’Ajuntament de Lleida mitjançant conveni amb Creu Roja l’any 1993 En els inicis de la prestació, el servei va ser totalment gratuït per la població beneficiària, però es va donar cobertura a un màxim de 100 persones de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari