Catalunya Diari

58 alumnes d’FP Dual faran pràctiques a la Paeria el curs que ve

L’Ajuntament, a través de convenis de col·laboració amb els centres docents

L'Ajuntament de Lleida comptarà el curs que ve amb 58 alumnes d'FP Dual que faran pràctiques a diferents departaments municipals. La Paeria té convenis amb diversos centres docents de la ciutat perquè els estudiants tinguin l'oportunitat de fer les pràctiques externes i aplicar els coneixements teòrics adquirits a la seva formació acadèmica.

Els convenis de col·laboració que la Paeria ha signat per aquest curs 2018-19 han estat amb el Centre Integral d'FP Ilerna (tretze alumnes), el Col·legi Episcopal Mare de Déu de l'Acadèmia (catorze), l'Acadèmia Martínez (deu) i els instituts La Caparrella (un), Torrevicens (dos) i Ronda (divuit). Els alumnes cursen graus superiors de diferents branques educatives, com Administració i Finances, d'Educació Infantil o Animació Sociocultural, entre altres. A més, fan pràctiques a l'Ajuntament alumnes de cicles formatius i de diferents universitats.

Els serveis i centres educatius de la Paeria acullen i tutoritzen aquests alumnes. La seva experiència a les diferents dependències municipals contribueix a la professionalització de la docència i permeten als estudiants aplicar i complementar els coneixements. La formació requereix un compromís dels actors implicats educadors, tutors i tutores de les diferents dependències municipals i professorat dels centres.

L'Ajuntament de Lleida aposta pel model educatiu de la formació professional i en especial la modalitat d'FP Dual, en la qual l'estudiant aprèn combinant la formació en el centre educatiu amb la formació en diferents departaments municipals d'acord amb l'especialitat dels estudis que es cursin. En aquest marc, l'Ajuntament de Lleida també acull en pràctiques alumnes de la Universitat de Lleida, amb la qual, com amb la resta de centres, manté convenis de col·laboració per aquest concepte.


Comentaris

envia el comentari