Catalunya Diari

600 participants i 2,5 tones de caramels a la Cavalcada de Reis de Lleida

Ses Majestats arribaran dissabte a les 17.30 hores a l’estació de ferrocarril per iniciar la desfilada a les 18.00 hores

Imatge del Marraco de Lleida més eco que mai
Imatge del Marraco de Lleida més eco que mai | LleidaDiari.cat

La Cavalcada de Reis a Lleida comptarà enguany amb uns 600 participats i repartirà 2,5 tones de caramels. Ses Majestats arribaran a l’estació de ferrocarril a les 17.30 hores i la desfilada començarà a les 18.00 hores, amb catorze carrosses i diversos grups d’animació, que faran l’habitual recorregut de 2,8 km.

Enguany, com a novetat, la recepció que els Reis d’Orient fan als infants, un cop ja tenen les claus màgiques que obren les cases de la ciutat, es farà al Pati del Palau de la Paeria. Així ho ha explicat el paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la tinent d’alcalde, Montse Parra. A més, l’alcalde ha assenyalat que el Marraco també s’ha sumat a la revolució verda, amb l’estrena d’un motor nou per a la Cavalcada, que és més sostenible i eficient. 

Marraco 'eco'

El Marraco estrena nou motor i també ha renovat el seu interior, adaptant-lo a la tecnologia actual, amb una major autonomia i un baix nivell d’emissions. El representant del grup Mibec, Enric Lamolla, empresa que s’ha encarregat de l’actuació, ha indicat que s’ha canviat l’estructura, s’ha pintat la carrosseria i el xassís interior i s’ha modernitzat. Els punts principals són la descarbonització del motor i la instal·lació d’un sistema GLP, gas liquat del petroli, que contamina menys. Emet un 20% menys de Co2 (diòxid de carboni) i un 80% menys d’òxid de nitrogen. Així, la combustió és GLP en lloc de gasoil (fins ara era dièsel). Un altre aspecte que ha destacat Lamolla és que el tub d’escapament s’ha dirigit cap a dalt, per les escames del marraco, i no per darrere.

Xifres de la Cavalcada 2019

Unes 600 persones participaran en el desenvolupament de la cavalcada: serveis tècnics, forces de Seguretat, grups de música i grups d’animació de Lleida, col·lectius com Els Armats de la Sang o els Castellers de Lleida, etc. Montse Parra ha indicat que s’espera, com en anteriors anys, l’assistència d’unes 2.5000 persones de públic. Diversos grups d’animació i grups de música, acompanyaran els Reis i les 14 carrosses de la comitiva, que preveu repartir 2,5 tones de caramels, aptes per a celíacs i lliures d’al·lèrgens. Repartiment en mà dels caramels.

L’alcalde ha remarcat que un equip d’unes 70 persones vetllarà per la seguretat a la cavalcada. Larrosa ha assegurat que s’ha de garantir el funcionament de la desfilada amb normalitat, perquè sigui “lluïda i segura”. En aquest sentit, ha volgut agrair el treball dels cossos de seguretat i dels serveis d’emergències durant aquestes dies festius, que d’altra banda també s’estan desenvolupant sense incidències. 

Imatge d'un dels patges del reis
Imatge d'un dels patges del reis | LleidaDiari.cat

 

Recorregut

La Cavalcada de Reis, un dels esdeveniments més populars, esperats i participatius de la ciutat. Arribaran a l’estació Lleida-Pirineus a les 17.25 hores amb la màquina anomenada “Ieie” (de l’època yeyé) i seran rebuts per l’alcalde i els nens i les nenes de la ciutat que els esperaran per saludar-los. Tot seguit, escortats pels Armats de la Sang, es dirigiran cap a plaça de davant de l’estació per pujar a les carrosses i iniciar la desfilada a les 18.00 hores.

  

  

Es manté el recorregut, d’uns 2,8 quilòmetres, ja consolidat pel barri de Cappont: plaça Ramon Berenguer IV, Rambla Ferran, Francesc Macià, Pont Vell, Avingua de les Garrigues, Avinguda València, Avinguda de l’Estudi General, Pont universitat, Plaça d’Espanya, Avinguda Madrid Avinguda Blondel, Avinguda Madrid, Plaça Espanya, Avinguda Catalunya i Avinguda Blondel.

Comentaris

envia el comentari